Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan IKBY yorumu: Yeni 'Lawrence'ler başarılı olamayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY'de yapılmak istenenin bir etnik çatışma çıkarmak olduğunu belirterek, 'Yeni 'Lawrens'ler başarılı olamayacak' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-28 12:00:12

Erdoğan'dan IKBY yorumu: Yeni 'Lawrence'ler başarılı olamayacak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY'de yapılmak istenenin bir etnik çatışma çıkarmak olduğunu belirterek, "Yeni 'Lawrens'ler başarılı olamayacak" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Mazlumlar mağdurlar Türkiye'yi kendileri için sığınacak bir liman olarak görüyorlarsa bu bir mutluluktur. Bunun tam tersi de olabilir değil mi? o günleri de gördük. Delikli 100 para verdik eskiden, muhtaç olduğumuz günler oldu. Mareşal yardımlarıyla bu ülkenin askeri gücünün oluşturulduğu günler oldu. Ama artık Marshall yardımı falan yok. Kendimiz yapar hale geldik, artık bu güce kavuştuk. Daha da iyi olacak. Evet bu millet bu ülke artık kendisi insansız, silahlı-silahsız hava araçlarını üretir hale geldiyse işte bize zulmetmek isteyenler şimdi bizi ev sahibi yaptılar. Bunların daha da iyisi olacak. Bu konuda her türlü çalışmamız devam ediyor.

Bu ülkeden o terör bulutları yok olup gidecek. İşte bu genç dinamik kadrolarla bu işi başaracağız. Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseleri, yapılan hesapları Türkiye'den bağımsız olarak görmüyoruz. Türkiye konusundaki niyetler gerçekleşmiş olsaydı, tüm bölgemizde başka şeyler konuşuluyor olurdu. Böylesine değişken, sisli bir zeminde biz hem kendi hedeflerimize bağlı kalarak hem de tüm kardeşlerimize sahip çıkarak farklı bir yol izliyoruz.

KUZEY IRAK REFERANDUMU

Kim sizin bağımsızlığını kabul ediyor? Kosova ne günden ne güne, şu ana kadar 114 ülke Kosova'nın bağımsızlığını kabul etti. Biz şu anda İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanıyız, tanıyın diyoruz. Bu ülkelerden bile Kosova'nın bağımsızlığını hala tanımayan ülkeler var.

Dedim ya, bazı yerde bütünleşiyoruz bazı yerde ayrışıyoruz. İşte Kosova Müslüman ama yok işte şurada şu var ondan dolayı sıkıntıya düşeriz” Bu tür saçma sapan bahanelerle karşı çıkan var.

"BARZANİ YÖNETİMİ KENDİNİ ATEŞE ATTI"

Şimdi Kuzey Irak'ta da otur oturduğun yerde ya. Başındasın, para pul her şeyin var, petrolün var. Rahat dur yok. 350 kilometre sınırın var bizimle konuştun mu? Yok. İran'la konuştun mu? Yok. Yerel yönetimle konuştun mu? Yok.

Barzani yönetimi kendini ateşe attı. Bu bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar

İşte devlet yönetmek bir aşiretin reisi olarak iş çözmekle olmuyor. Kendisine de bu noktada herhalde çok ciddi teşvikler oldu. Maşallah yüzde 92 de kabul görmüş, yüzde 72 katılım varmış.

Bu bizi teğet geçecek ama birilerinin canını fena yakar.

İşte Türkmenlere orada zulmediyorlar. Onların haklarını hukuklarını göz önünde bulundurmuyorlar. Öbür taraftan da “biz devlet olacağız” Bugün Kuzey Irak'taki gelişmelere sert tepki veriyorsak tek sebebi başta Kürtler olmak üzere, Arapların Türkmenlerin iyiliğini istediğimiz içindir. Tüm ikazlarımıza rağmen ısrarla girişilen bu maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır.

Bugün bir gazetede okudum, “Biz İsrail bayraklarından haberimiz yoktu” diyor yetkililerden biri. Ben Türkiye'den görüyorum da sen Kuzey Irak'ta nasıl görmüyorsun? Tabi önceden beri bunlarla ilişkileri var. Yeni Lawrence'ler bu defa başarılı olamayacaktır bunu bilmenizi istiyorum.

BARZANİ-MOSSAD ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ VAR? (TIKLAYINIZ)

ARABİSTANLI LAWRENCE KİMDİR? (TIKLAYINIZ)

Haber Ara