Dolar

32,4701

Euro

34,8172

Altın

2.478,21

Bist

9.530,47

Erdoğan'dan Hürriyet'e sert tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dağlıca haberiyle ilgili olarak Hürriyet'in sosyal medya hesaplarından paylaştığı habere sert tepkide bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 02:12:35

Erdoğan'dan Hürriyet'e sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında Doğan Grubu'na çok sert eleştirilerde bulundu. Dağlıca saldırısı sonrası 400 milletvekili söyleminin çarpıtıldığını söyleyen Erdoğan, Doğan Grubu'nun paralel yapı ile birlikte sürekli bunu yaptığını ifade etti. Erdoğan, Aydın Doğan'ın kendisine mektup yazarak günah çıkardığını söyleyerek, "Bu makamı karakter yoksunu bu kişilere kesinlikle ezdirmem" dedi.

Ajansların haberine göre; Erdoğan, Aydın Doğan'ın kendisine mektup yazdığını söyledi. Doğan'ın mektubunda, kendisine karşı olumsuz davranmadığını yazdığını söyleyen Erdoğan, Dağlıca açıklamasından sonra Hürriyet'in sosyal medyadan paylaştığı "Erdoğan: 400 vekil alsaydık, durum çok daha farklı olurdu" başlıklı habere tepki gösterdi. "Böyle bir tabloda 400 milletvekili sözümü kullanarak, bundan medet umanla insani olmaktan nasipsiz olduklarını gösteriyorlar" diyen Erdoğan şöyle konuştu;

"Karakter yoksunu olduklarını ortaya koyuyor. Bunlar hangi gazete olursa olsun, hangi medya olursa olsun. Sonra da utanmadan sıkılmadan bunlar, bana mektup gönderiyorlar. İşte en büyük grup dediğimiz, Sayın Doğan bana mektup gönderiyor. İşte size şöyle yaptım, böyle yaptım. Size karşı olumsuz davranmadım, ahlaki noktada herhangi bir hata yapmadım. Şudur, budur diye. İşte geçenlerde de onun başköşesinde yazı yazanı var. Günlerce gazetelerde de tartışıldı. O da ben böyle bir şey yapmadım, etmedim diye. Orada herşey çok açık, net ve belli. Kalkıp sonra da ben böyle bir şey söylemedim diyor. Hemen manevra yapıyor. Paralel'in başındaki de manevra yapıyor.

"YALANLARI ORTAYA ÇIKACAK"

Hepsi izne gidiyor bak, bir ay yok. Öbürü de yakında izne giderse şaşma. Onlar nereye giderse gitsin biz yargı süreciyle takip edeceğiz. Bu adamlara, karakter yoksunu!

"ONLARA EZDİRMEM"

Bu adamlara bu makamı kalkıpta ezdirtmem. Bu makamı onlara kesinlikle bir hakaret merci olarak kullandırmam. Bu ülkede yasalar hangi hakkı veriyorsa, bunu sonuna kadar kullandım kullanacağım.

"O SÖZÜ NE ZAMAN KULLANMIŞIM"

Burada da çok büyük adilik bu ya! Dertliyiz, kalkıp 400 milletvekilini gündeme getiriyor. Ne zaman kullanılmış bu, 7 Haziran öncesi. Nerede söylenmiş, Kırşehir'de! Böyle birşey olabilir mi ya! Sonra da kalkıp, biz sosyal medyada önce bunu koyduk ama sonra çıkardık. Hep yaptıkları iş bu zaten. Hep yakalanıyorlar zaten. Yalancının mumu yassıya kadar yanar!"

Haber Ara