Dolar

32,4250

Euro

34,4372

Altın

2.487,40

Bist

9.679,80

Erdoğan'dan HDP ve baraj yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran Seçimleri'ne 1 gün kala canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 00:33:42

Erdoğan'dan HDP ve baraj yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV ekranlarında yarınki genel seçimleri ve gündemi değerlendirdi. Halkların Demokratik Partisi'nin(HDP) baraj sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, "biz bu noktada 3 öneri getirmiştik. Kaldıki yüzde 10 barajını getiren biz değiliz. Barajın ülkemize katkıları da vardır. Baraj olmasa Türkiye koalisyonlar ülkesi olur," dedi.

Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Konuşmasının ilk bölümünü Diyarbakır'daki HDP mitingi öncesi meydana gelen, ölü ve yaralıların bulunduğu patlamaya ayıran Erdoğan, yaşanan olayların seçime ciddi bir gölge düşürdüğünü, partililerin tabanlarına sükunet telkin etmesi gerektiğini kaydetti. 

HDP'NİN BARAJI AŞMAMA DURUMU

Milli iradenin tayin etkisinin bulunduğunu ve herkesin milli iradeye saygı duyması gerektiğini söyleyen Erdoğan, 2002 seçimlerinde de daha önce iktidarda bulunan MHP'nin baraj altında kaldığını hatırlattıb Demokrasilerde sonuçların hazmedilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, HDP ile ilgili de şunları söyledi;

"Aşması durumunda aşmaması durumunda hiç bir şey olmaz çok şey olur. Olması gereken milli iradeye saygıdır. Eğer baraj noktasında bazı şeyler konuşuluyorsa biz bunları çok tartıştık. Biz bu noktada 3 öneri getirmiştik. Kaldıki yüzde 10 barajını getiren biz değiliz. Barajın ülkemize katkıları da vardır. Baraj olmasa Türkiye koalisyonlar ülkesi olur.

Dünya bunu test eden uygulamalar var. İtalya'da yüzde 40'ı aşan partilere hükümet kurma hakkı veriliyor. İtalya'da yüzde 40'la yüzde 60 sandalye alacaksın tabi bu bizde yok. Bunları biz hazmedebildiğimiz zaman bu ülkede huzur vardır refah vardır"

Haber Ara