Dolar

32,5090

Euro

34,9327

Altın

2.431,64

Bist

9.721,60

Erdoğan'dan HDP'li bakanlar yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifa eden geçici hükümetteki HDP'li bakanlarla ilgili açıklamada bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 00:57:08

Erdoğan'dan HDP'li bakanlar yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında istifa eden HDP'li bakanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan "Bugün bu aldığımız haber manidardır. İstifa ettiler, kendi takdirleridir, edebilirler. Fakat burada Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik yakıştırmaları, suçlamaları gerçekten çok ağır ve çirkin ithamlar" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak canlı yayınında gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, HDP'li bakanların istifasına ilişkin, "Bugün bu aldığımız haber manidardır. İstifa ettiler, kendi takdirleridir, edebilirler. Kalmaya mecbur da değiller. Fakat burada Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik yakıştırmaları, suçlamaları bunlar tabii çok çok gerçekten ağır ithamlar ve çirkin ithamlar. Öncelikle bu tür ifadeleri Sayın Başbakan'a kullanmadılar veya Bakanlar Kurulu'nda bunları kullanmadılar. Benim merakımı mucip olan şey şudur; 'Acaba bunların önüne metin nereden geldi?' ve o gelen metin burada okunmak suretiyle kalkıp Saray'ı veya Cumhurbaşkanlığı makamını lekelemeye çalışıyorlar" dedi. 

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ BEN BAŞLATTIM'

Çözüm Süreci'ni başlatanın kendisi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Çözüm Süreci'ni başlatan, mensubu oldukları parti değil. Tam aksine Çözüm Süreci'ni yıkan onlardır. Burada çok açık net bir şeyi ifade etmek isterim; şu anda arkasına aldıkları terör örgütüyle birlikte ayakta kalmaya çalışan da bunlar. Arkalarında zaten bu terör örgütü olmamış olsa, bunlar buraya kadar gelemezler ama terör örgütünden aldıkları destekle gördüğümüz gibi, gördüğünüz gibi ayakta durmaya çalışıyorlar" diye konuştu. 

'AK PARTİ'YLE HUKUKİ BAĞIM YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda tabii ki kurucu genel başkanı olduğum AK Parti'yle benim herhangi bir hukuki bağım yok. Sadece olsa olsa benim bu saatte gönül bağım olur. Herhalde o gönül bağımı koparmamı da benden kimse beklemesin" dedi.

Haber Ara