Dolar

32,5237

Euro

34,7990

Altın

2.421,97

Bist

9.740,31

Erdoğan'dan hassas mülteci mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteciler konusunda önemli mesajlar verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 03:27:52

Erdoğan'dan hassas mülteci mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN'deki canlı yayında yöneltilen soruları yanıtladı. Türkiye'nin 2.2 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Bu mülteciler Avrupa'ya gitse ne olur” dedi. 

Hürriyet'te yer alan bilgide; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteci krizi konusunda ağır bir yük taşıdıklarını belirterek, “Türkiye'deki 2.2 milyon Suriyeli Avrupa'ya yürürse ne olacak?” diye sordu.

CNN'den Hala Gorani'nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını değerlendirdi. Bölgede Rusya ile en iyi ilişkilere sahip olan ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerinin Türkiye'de güvenlik riski yarattığını ve bu konuyu Antalya'daki G-20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini kaydetti. Rusya'yı ılımlı muhalifleri hedef almakla suçlayan Erdoğan, Gorani'nin “Bazıları da sizi IŞİD'le savaşan Kürtleri hedef almakla eleştiriyor” sözleri üzerine, “Nusra Cephesi de IŞİD'le savaşıyor. Bu yüzden onlara iyi mi diyeceğiz. İyi terörist, kötü terörist olmaz” diye konuştu.

ABD'nin Suriye'de güvenli bölge fikrine uzak olduğunu anımsatan Gorani'nin, “Sayın Erdoğan, bunu elde etmeye yakın olduğunuzu düşünüyor musunuz” sorusuna da Türkiye'nin bu konuda B ve C planları olduğunu ve bu konuda gereken adımları gereken zamanda atacakları yanıtını verdi.
Avrupa ‘mülteciler

BOĞULSUN' DİYOR

Türkiye'nin 2.2 milyon Suriyeli için 8.5 milyar dolar harcadığını vurgulayan Erdoğan, “Gayrısafi milli hasılası Türkiye'den çok daha fazla olan ülkeler mültecilere kapılarını kapattı. Ege'de, Akdeniz'de boğulsunlar diyorlar” dedi. Avrupa'nın mülteci sorunu konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan “2.2 milyon Suriyeli, Avrupa'ya yürürse ne olacak” diye konuştu.

Haber Ara