Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Erdoğan, Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 11:30:52

Erdoğan'dan Fırat Kalkanı açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye bu sabah IŞİD ve PYD güçlerine yönelik bir operasyon başlattı. Saat 4'te başlayan operasyon kapsamında çok sayıda top atışı yapıldı.

Öte yandan ABD'nin 2 numarası John Biden'da bugün Türkiye'ye geliyordu. Bu sabah Türkiye'ye iniş yapan biden, böyle bir atmosferde gelmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Engellilerin kamuya atama ve kura töreninde konu il eilgili bir açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Bakın bu sabah 4 itibari ile ülkemizi oradan tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir opereasyonu ordumuz başlatmış durumdayız. Çünkü bir millet şüphesiz ki onuruyla vardır. Bir millet istikbal, istiklal mücadelesine iman etmesi ile vardır.

Şu anda da Kilis'e vs. yapılan tüm saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık dedik 'bu iş burada noktalanmalı' ve bu sabah saat 4'te başladı.

Birileri meydan okuyor. 'Suriye Türkiye için şöyle olacak böyle olacak' diye. Ben sesleniyorum onlara! Siz ne olacağınızın hesabını yapın.

Türkiye'ye tehdit oluşturan tüm unsurlara karşı bu millet ordusuyla, milletiyle vardır. Var olacaktır. 

SALİH MÜSLİM'E YANIT

Öte yandan Erdoğan'ın "Birileri meydan okuyor" derken Salih Müslim'i hedef aldığı düşünülüyor. Müslim bu sabah konu ile ilgili bir twit atarak “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” demişti. 

Haber Ara