Dolar

32,5395

Euro

34,8920

Altın

2.432,87

Bist

9.645,02

Erdoğan'dan Fazıl Say açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konserine gitmesi ile uzun süre gündemde olan Fazıl Say hakkında ''Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-25 11:06:43

Erdoğan'dan Fazıl Say açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti sonrası Moskova'dan Ankara'ya dönüş yolunda kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ünlü piyanist Fazıl Say'ın konserine katıldığı için Say'a yönelik eleştirilerle ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, Fazıl Say ile ilgili tartışmalar hakkında şunları söyledi:

FAZIL SAY İLE İFTİHAR ETMELİYİZ

"Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir. Biz bir çok şeyleri yıktık da görmek istemeyenler görmüyor. Harbiye Kongre Merkezi'nin yanında Cemal Reşit Rey'i yaptık. Onu biz yıkarken her tarafı ayağa kaldırdılar. Dedik ki ‘Daha güzelini, daha büyüğünü yapıyoruz, biraz sabırlı olun'.

Fazıl beyin babası Ahmet beye çok teşekkür ediyorum. Şahsıma yönelik ifadelerinden dolayı, şahsım, ailem, milletim adına ona da teşekkür ediyorum. O gün güzel de bir tevafuk oldu. Senatör Graham'a, “Biz bu akşam dünyaca meşhur bir piyanistimiz var. Onun Ankara Prömiyerine gelir misin?” dedik. Gelirim dedi. Onu da aldık. Güzel bir geceydi."

Haber Ara