Dolar

32,5145

Euro

34,5700

Altın

2.490,34

Bist

9.548,09

Erdoğan'dan e-devlet talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, e-devlet ve siber güvenlik faaliyetleri konusunda araştırma ve inceleme yapılması için talimat verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 14:32:13

Erdoğan'dan e-devlet talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın e-devlet ve siber güvenlik faaliyetleri konusunda araştırma ve inceleme yapılması için verdiği talimat harekete geçirdi.

Devlet Denetleme Kurumu, bu talimat üzerine harekete geçti ve incelemelere başladı.

DDK, dünyadaki başarılı e-devlet ve siber güvenlik uygulamalarının mercek altına alacak, üniversiteler, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapacak. Çalışma sonrasında yenilikçi e-devlet anlayışının yanı sıra siber saldırılara karşı alınması gereken önlemler de ortaya konacak.

NESNELERİN İNTERNETİ KAPSAMA ALINDI

Sabah'ın haberine göre; DDK'nın ilk olarak Türkiye'deki mevcut e-devlet uygulamalarını ve siber güvenlik önlemlerini ele alacağı düşünülüyor.

Bu sayede, mevcut durum ve eksiklikler ortaya konacak. DDK yetkilileri, kamu kurumları, üniversiteler, sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütleri gibi alanındaki otorite isimlerle de görüşecek.

ABD'de 21 Ekim 2016'da yapılan siber saldırıda akıllı buzdolabı, klima gibi cihazların da kullanılması üzerine bu cihazlarla ilgili nesnelerin interneti konusu da çalışma kapsamına alındı.

DDK hem e-devlet hem de siber güvenlik konusunda mevcut durum analizinin yanı sıra alınması gereken tedbirleri de çalışmada ortaya koyacak.

15 Temmuz'a yaklaşırken ve sonrasında siber saldırılar yaklaşık 2.5 misli arttı.

Son bir yılda dünyada 90 milyon siber saldırı teşebbüsü gerçekleştirildi. Forbes Business'ın araştırmasına göre, bu saldırıların ülkelere yıllık maliyeti toplamda 400 milyar dolar. 2019 sonrasında ise bu maliyetin 2 trilyon dolara erişmesi bekleniyor. Rus ve Çinli hacker'ların 21 Ekim 2016'da ABD'de yaptığı saldırının maddi zararı ise 7 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

 

Haber Ara