Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

Erdoğan'dan dokunulmazlık yorumu: Alın, yargılayın, bedeli neyse ödesinler!

Erdoğan Rize'de konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-20 15:39:01

Erdoğan'dan dokunulmazlık yorumu: Alın, yargılayın, bedeli neyse ödesinler!

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dokunulmazlık oylamaları nihayete ermeden dakikalar önce Rize'de konuştu. Erdoğan, referanduma gidilirse milletin bu yasadeğişikliğini onaylayacağını, fakat bugünkü gidişattın referanduma gerek kalmadan tamamlanacağını düşündüğünü söyledi. Erdoğan, bunun üzerine yargıya seslenerek "Alın, yargılayın. Bedeli neyse ödesinler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Ticaret Odası'nca Kültürpark'ta düzenlenecek ödül törenine katıldı. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bildiğiniz gibi bugün, Rize Sanayi ve Ticaret Odası'nın bir ödül töreni vesilesiyle buradayız. Birazdan ödül törenine geçeceğiz. Anında bir oluşum görünce selamlamadan geçmek olmazdı. Sizin heyecanınız, bizim heyecanımızdır. Sizin bu onurlu duruşunuz bizim onurlu duruşumuzdur. Sizler bizi bu yolculukta hiçbir zaman yalnız koymadınız. Biz sizinle birlikte yürüdük, beraber yürümeye devam edeceğiz.

Benim sizden ricam şudur. Hep bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölmek isteyenler olabilir bunlara kulak asmayacağız. Bir davanın bir hareketin mensupları olarak sizler bir ümmet bilinci içinde yüreyeceksiniz.

29 Mayıs geliyor. İstanbul'da bu yıl muhteşem bir kutlama yapacağız. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyorsunuz. Her gün şehitlerimiz var, ama şehitler tepesi boş değil. Şehitlik makamı sıradan bir makam değil. Bu topluluk şahadete susamış ve şahadet için koşan bir toplum. İnanıyorum ki bizim Mehmetçiğimiz ismini nereden alıyor; sevgili Peygamberimizden. İslam ülkerinin hiçbirinde böyle bir isim yok. Mehmetçik teröristlerle vuruşuyor, gereğini yapıyor. O aileler nasıl üzülüyorsa, biz de öyle üzülüyoruz. Ama bedelini ödetiyorlar, ödetmeye devam edecekler.

79 milyonuyla tek millet diyoruz. Bölemeyecekler bizi. Onlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, onlar bir üst aklın uşaklarıdır. Bizim bayrağımıza eş bir şey yapıyorlarmış, onlar paçavradır, paçavra. Bu tür adımlar atanlar yanılacaktır. İkincisi bayraktır. Bu topraklar uğruna ölenler var, o yüzden vatan. Kimse bu topraklar üzerine ameliyat, operasyon yapamaz. Dördüncü tek devlet. Çıkmışlar, paralel devlet, paralel yapılanma... Bunların bir kısmı Pensilvanya'da, bir kısmı Avrupa'da; niye kaçıyorsunuz? Bir kısmı da cezaevinde. Ne demiştik, inlerine gireceğiz, inlerine... Paralel devlet yapılanması içindekilere sesleniyorum, hala aldanıyor musunuz? Bölücü terör örgütüyle birlikte olanlarla, CHP ile birlikte olanlarla siz hala nasıl beraber oluyorsunuz?

Parlamentoda dokunulmazlıkla ilgili tarihi bir oylama yapılıyor. Benim milletim suçlu olan parlamenterleri parlamentoda görmek istemiyor. Bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu parlamentoda görmek istemiyorum. İktidar partisi, MHP 'Burada olmamaları lazım' diyorlar. Bugünkü oylamayla hayırlı bir netice çıkarsa, 670 fezleke dosyasını yargıya götürecekler. Alın, yargılayın, bedeli neyse ödesinler. Referanduma gidildiği zaman en doğru kararı benim milletim verecektir."

Haber Ara