Dolar

32,5047

Euro

34,7411

Altın

2.485,31

Bist

9.490,67

Erdoğan'dan Demirtaş'a çok sert cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'dan kendisine 'Halktan özür dile' çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a ağır sözlerle yüklendi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 15:18:54

Erdoğan'dan Demirtaş'a çok sert cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkla buluşmalar kapsamındaki son durağı Ağrı oldu. Ağrı'ya yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, Diyarbakır'da dün meydana gelen patlamaya da değinerek Demirtaş'ın bugün kendisine yönelik çağrısına cevap verdi.

Demirtaş'ın ''Özür dile'' çağrısına yönelik ''Ben niye özür dieyeceğim. Eğer özür dileyecek biri varsa sensin sen'' diye çıkışan Erdoğan, 6-7 Ekim olaylarını hatırlatıp 50 kişinin ölmesinin sebebinin Demirtaş olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

12 yıl önce Ağrı'da üniversite olacak deseler inanırmıydınız. Ağrı'da 12 yıl önce 16 km bölünmüş yol vardı biz buna 306 km daha ilave ettik. Ağrı havaalanını tüm baskılara rağmen hizmete soktuk. Geçtiğimiz 202 bin kişi bu havaalanını kullandı. Ağrı'nın içme suyu sorununu biz çözdük. Yeni projelerle Ağrı'yı 2023'e hazırlayacağız.

Ağrılının güzel bir sözü vardır. Yalancının torbası hep deliktir.

Dün Diyarbakır'da asla tasvip edemeyeceğimiz bir olay meydana geldi. Gerekli açıklamaları yaptık.

Ben niye özür dileyeceğim. Eğer özür dileyecek biri varsa sensin sen. 6-7 Ekim olaylarında vatandaşı sokağa döken sendin sen. 50 kişinin ölümüne sebep oldun. Bu tür bir vahşete sebep olan yine sendir sen. Bizim kitabımızda kan yoktur. Siz daha siyasette çıraksınız ama tehditle yürüyorsunuz. Van'da bilboardlarda musluklardan kan akıyor. Şırnak'ta bunların yaptıkları ortada. Zaten abin dağda. Beraber yürüyorsun. Kimliğin belli kişiliğin belli kalkıp bize özür dile diyorsunuz.

Biz manşetlerle vesayetlerle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Ama unutmayın tuzakların üstünde tuzak vardır. Öyle bir tuzak kurduk biz bu işi bitirdik yok öyle bir şey. İlk defa karşımızda bu kadar geniş bir cephe görüyoruz. Asla yan yana gelmeyecek kesimler eski Türkiye hayalinde birleşti.

Haber Ara