Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

'Erdoğan’dan daha ‘güçlü’ tek lider'

Salih Tuna, Selahattin Demirtaş'ın son dönemdeki açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 06:28:36

'Erdoğan’dan daha ‘güçlü’ tek lider'

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Salih Tuna, bugünkü "Türkiye'de Erdoğan'dan daha ‘güçlü' tek lider" başlıklı yazısında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 7 Haziran-1 Kasım seçimleri öncesinde ve son dönemde yaptığı bazı açıklamaları eleştirdi. Tuna, "Sayın Bağlamacı sandık marifetiyle okkalı bir Osmanlı tokadı yedi ve “başkanlık sistemini tartışırız” çizgisine “evrildi.”Lakin, yine ABD'ye gitti, yine birileriyle görüştü ve yine “döndü.” ABD'de kimlerden nasıl “akort yedi” bilemem ama Türkiye'ye döner dönmez partisinde Gizli Erdoğancıların olduğunu, Erdoğan'ı kendisinden daha çok sevdiklerini söyledi.E tabii, HDP'deki gizli Gülencilerden veya darbesevicilerden veya iç savaşçı bozgunculardan haber verecek değildi" dedi.

İşte Salih Tuna'nın yazısından bir bölüm:

Sayın Bağlamacı daha önceki ABD ziyaretinden döndüğünde, Beyaz Türklerin ve eski rejim kalıntılarının ihtiyacını karşılamış, “Seni başkan yaptırmayacağız” diye üç kez üst üste ünlemişti.

Sonrasını biliyorsunuz; 7 Haziran seçimleri ardından, Kılıçdaroğlu vekaletiyle Bahçeli'yi başbakan yaparak “Kürt sorununu” çözmeye kalkışmıştı.

Olmadı.

Daha doğrusu, Bahçeli “rüşvet” kabilinden bu teklifi elinin tersiyle itti.

AKP'li fırıldakların da omuz verdiği “restorasyon” mavalı da tutmayınca malumunuz 1 Kasım seçimlerine gidildi.

Sonuç: Sayın Bağlamacı sandık marifetiyle okkalı bir Osmanlı tokadı yedi ve “başkanlık sistemini tartışırız” çizgisine “evrildi.”

Lakin, yine ABD'ye gitti, yine birileriyle görüştü ve yine “döndü.”

ABD'de kimlerden nasıl “akort yedi” bilemem ama Türkiye'ye döner dönmez partisinde Gizli Erdoğancıların olduğunu, Erdoğan'ı kendisinden daha çok sevdiklerini söyledi.

E tabii, HDP'deki gizli Gülencilerden veya darbesevicilerden veya iç savaşçı bozgunculardan haber verecek değildi!

Nihayetinde, “elinizde delil var mı” sorusuna “hayır, yok” cevabını verdiği halde Suruç katliamını “Saray Gladyosu” tezvirine bağlama hüneri gösteren bir şahsiyetten bahsediyoruz.

Sayın Bağlamacı gerçekten de çok maharetli, bunu inkar edemeyiz.

Hem hiçbir delile dayanmadığını itiraf ettiği “Saray Gladyosu” yalanına herkesin inanmasını istemek, hem de herkesin inandığı ve varlığına dair bütün delillerin elde olduğu “paralel örgüt”ün varlığına inanmamak maharet ister.

İşin tuhafı, ABD ziyaretleri öncesi “paralel örgüt” vurgusu yapan da şekvacı olan da kendisiydi.

Gelgelelim, yetenekleri bununla da sınırlı değil. Çok daha enteresan bir yeteneği var ki, akıl sır ermez.

Türkiye'de AK Parti dahil hiçbir parti, Erdoğan dahil hiçbir lider 52 vatandaşımızın katledilmesine neden olduğu halde siyasi hayatını sürdüremez.

Sayın Bağlamacı sürdürebiliyor!

Dünyada gelmiş geçmiş hiçbir lider, Erdoğan'ın Kobani olayları öncesinde Gaziantep'te yaptığı konuşmasından “Kobani'nin düşmesini istiyor” sonucunu çıkaramaz, ama o çıkarabiliyor.

Sayın Bağlamacının “çarpıtma” alanında ne kadar büyük bir yetenek olduğunu görmek için Erdoğan'ın söz konusu konuşmasını kısaca hatırlayalım: “İşte IŞİD terör örgütü çıktı. Bu Suriye'de güç buldu. Bunlar İslam adına Allahu Ekber diyerek, Allahu Ekber diyenleri öldürüyorlar. Müslüman müslümanı bu şekilde öldürebilir mi? Müslümanın müslümana kanı, canı, malı, ırzı haramdır. Kardeşlerim şunu çok iyi bilmemiz lazım: Sadece havadan bombalamak suretiyle bu terörü sona erdiremezsiniz. Aylar geçti herhangi bir netice yok. Şu anda Kobani de düştü düşüyor. Uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. O bölgenin paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım...”
Erdoğan'ın, “Önlem alınmazsa Kobani düşer” şeklinde hülasa edeceğimiz bu feryadından Sayın Bağlamacı, “Kobani'nin düşmesini istiyor” yalanını üretti ve yaptığı provokatif çağrıyla, 16 yaşındaki Yasin Börü dahil 52 vatandaşımızın katledilmesine neden oldu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLYAINIZ!!!

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara