Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Erdoğan'dan Clinton'a eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Clinton'ın PYD ve YPG'yi kast ederek 'Seçilirsem Kürtleri silahlandıracağız' açıklamasını eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 12:18:27

Erdoğan'dan Clinton'a eleştiri

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ''Avukatlık Mesleğinden Geçen 6. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları ile 3. ve 12. Dönem İdari Yargı Hakim Adayları Kura Töreni''nde konuşan Erdoğan, Demokrat aday Hillary Clinton'ı eleştirdi.

İşte o açıklamalar:

Cumhuriyetçilerin adayı Clinton'ın yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum. Aynı şekilde O da 'PYD'yi YPG'yi desteklemeye devam edeceğiz' diyor. Çok talihsiz bir açıklama. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır. Doğrusu ben bunu bir 'siyasi acemilik' olarak görüyorum. Bunun yapılmaması gerekiyor. Çünkü bölgenin hassasiyetleri farklı. Bu hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir adım atılamaz.

Koalisyon güçleri kaç ülkeden oluşuyor biliyor musunuz? 63 ülkeden oluşuyor. 63 ülke koalisyon güçleri olarak biz, 10 bin DEAŞ'lıyı halledemiyoruz, bunun için PYD'ye YPG'ye diyoruz ki 'Gel, siz de terörist olsanız da bize yardımcı olun, şu DEAŞ'ı temizleyelim.' Teröristin iyisi kötüsü olur mu? Onlar da terörist. Yani bir terör grubunu yok etmek için bir başka terör grubuyla hareket ediyorsunuz. Kusura bakmayın, biz güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmaya Türkiye olarak müsaade etmeyeceğiz.

20161012_2_19522855_14949899_Web


NE OLMUŞTU?

ABD'nin iki başkan adayı Donald Trump ve Hillary Clinton, canlı yayındaki ikinci düellosunda Suriye'ye dair açıklamalarda bulunmuştu. Clinton, ABD'nin Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan Arapları ve (PYD-YPG'yi işaret ederek) Kürt'leri daha fazla silahlandırması gerektiğini söylemişti.

Haber Ara