Dolar

32,5099

Euro

34,8270

Altın

2.490,85

Bist

9.537,90

Erdoğan'dan CHP'ye ''Kanal İstanbul'' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-23 13:34:47

Erdoğan'dan CHP'ye ''Kanal İstanbul'' tepkisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Burada bilim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmelerden bahseden Erdoğan, "İslam medeniyeti bir ilim irfan medeniyetidir. Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan daha sonra Batı'ya ulaştıran bizim ecdadımızdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bilim tarihinin bugünkü kaynakları büyük ölçüde Avrupa referanslıdır. Bu Oryantalist bakış açısıdır.  Avrupalı Bilim adamları da bilir ki, kendileri bu birikimle tanışmamışken İslam şehirlerinde bilim çok ileri gitmiştir.

Müslüman alimleri yok saymak kasıtlı değilse, cehaletle izah edilebilir. Biruni boylam derecelerini ölçmek için Gazze'den Bağdat'a 2 sene yürüdü. Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı'ya hasretmek ve Müslüman alimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. Türkiye geçtiğimiz 17 yılda bilim ve teknoloji sahasında da ayağına vurulan prangaları parçalamıştır" ifadesini kullandı.

Türkiye, İstanbul Havalimanı'na sahip olana kadar içeride ve dışarıda birçok engelle karşılaştı. Şimdi herkesin hayran olduğu bir eser ortaya çıktı. 50 milyon yolcu ağırladık. 90 milyon yolcu hedefine ulaşacağımız aşikar.

''BU MİLLET SENİ İKTİDARA GETİRMEZ''

Kanal İstanbul'la ilgili birileri 'Yapamazsınız' diyorlar, 'Yaptırmayız' diyorlar. Müteahhitlere tehdit savuruyorlar, 'İhalelere katılırsanız biz iktidara geliyoruz, geldiğimizde bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz.' Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet seni iktidara getirmez.

Yalılara çarpan tankerleri görmüyor musunuz? Montrö Anlaşması Türkiye'ye ne kazandırdı? Bunlara sorsan Marmaray da olmazdı, Avrasya Tüneli de olmazdı, Osmangazi de olmazdı. 3.5 saatte senin milletvekili olduğun yere gidiyoruz ya.

Haber Ara