Dolar

32,5506

Euro

34,8861

Altın

2.430,78

Bist

9.645,02

Erdoğan'dan Çanakkale'ye köprü müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla, 18 Mart Stadyumu'ndaki törende konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-18 12:43:16

Erdoğan'dan Çanakkale'ye köprü müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

ÇANNAKKALE'YE BOĞAZ KÖPRÜSÜ YAPILACAK

Erdoğan, Marmara Denizi'ndeki 3 boğaz köpürüsü ile 1 Körfez Köprüsü'nün ardından Marmara'ya bir boğaz köprüsü daha yapılacağını duyurdu. Erdoğan köprünün Çanakkale 1915 Köprüsü olacağını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

MUSTAFA KEMAL'İ RAHMETLE YAD EDİYORUM

"Çanakkale Savaşlarını, bugünümüzü kurtaran, maziye kaharamanlığını ve büyüklüğünü iade eden ve bu toprakları bize sonsuz vatan gazi Mustafa Kemal'i rahmetle yad ediyorum.

Çanakkale zaferini bilmeyenler, bu savaşın hangi fedakarlıkla yapıldığını anlamayanlar bugün yaşadaıklarımızı kavrayamazlar. Savaşın gerçekleştiği mekanı görmeyen, bu havayı teneffüz etmeyen hiçbir vatandaşımız kalmamalıdır. Liseye, üniversiteye geçişte sınavlar var değil mi? Ben Çanakkale'nin ziyaret edilmesini ve buradan verilen mücadelenin bilinmesini aynı düzeyde önemli görüyorum.

BİZ ŞEHİTLERİN NESLİYİZ

Bilhassa son 3 yıldır yaşadığımız hadiseler Çanakkale'de mücadeleyi çok daha önemli hale getiriyor. Biz şehitlerin nesliyiz, biz şehitlerin suladığı bu topraklarda yetişmişiz. Şahadet bizim için korkulacak bir makam değil, ulaşılması gereken bir makamdır. Onlar ölü değil, diridirler, ama sizler bilemezsiniz. Onların rızkının kefili Allah'tır. Bu müjdeyle onlar yürürler. Kabrinden sonra da oradaki hali görünce 10 kez bu dünyaya dönmek ister. Birileri anlamaz. Onlar tabutta götürülen cenaze zanneder, değil, değil. Burası önemli.

ÇANAKKALE'DE DİRİLİŞİN ZAFERİ KAZANILDI

Bundan 101 yıl önce tarihe gömülmek istenen Balkan faciasının utancıyla şaşkınlık içinde olan millet Çanakkale'de yeni bir dirilişin zaferini yazmışlardır. Asıl gücün teknoloji olmadığını burada göstermişlerdir. Gözü olup da bunu göremeyenler var. Bunlar bizi aldatmasın. Biz aynı şekilde yürüyeceğiz.

TÜRKİYE MAZLUMLAR İÇİN UMUDUN ADI OLDU

Çanakkale hem İstiklal hem istikbal mücadelemiz oldu. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumak isteyen millet karşısında durabilecek hiçbir millet yoktur. Türkiye mazlumlar için umudun adı olmuştur. O var oluş mücadelesiydi. Buraya gelenler soruyordu, 'biz buraya niye geldik' diye soruyordu. Burada ezan seslerini duyunca 'biz nereye geldik' diyip saf değiştirip gerçek yerlerine döndüler. Bu destan böyle bir destan. 'Ben Müslüman kardeşime nasıl silah çekerim' dediler.

KÜRT'Ü KÜRT'E ÖLDÜRTENLER KİMLER?

Bugün ne oldu? 6-7-8 Ekim'de Kürt'ü Kürt'e öldürtenler kimler? Benim Mehmetçiğimin, benim polisim karşısına dikilenler kimler? Bunlara alkış tutanlar, bunlara destek verenler kimler? Millet olmak kolay değil.

Ülkemiz bugün tarihi bir yol ayrımında. Gözler bir kez daha Türkiye'ye yönelmiş, ümitler bir kez daha Türkiye'ye bağlanmıştır. Başarıya ulaşmak millet olarak bizim en önemli vasfımımızdır. Gençler umudunuzu yitirmeyin. Biz bir ölür, bin diriliriz. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

TEK HEDEF İSTANBUL'DU

Dün Çanakkale önlerine en modern gemileriyle, uçaklarıyla, askerleriyle gelenler hiç ummadıkları bir mağlubiyetle karşılaşmışlardır. Buraların mezarları olacaklarını hiç düşünmemişlerdi. Dünyanın dört bir yanından getirilmiş seçkin birlikler eriyip biterken, gerçekliğe inanmak istememişlerdir. Bir büyük hezimete dönüşmüştür. Onlar için tek hedef vardı, İstanbul. İstanbul'u verebilir miydik? Çanakkale'yi geçemediler. İstanbul'un üzerinde çok hevesi olan var. Hepsinin hevesi kursaklarında kaldı.

300'Ü AŞKIN ŞEHİT VERDİK

Bugün de içeride ve dışarıda her türlü oyunu oynayanları aynı akıbet bekliyor. 300'ü aşkın şehit verdik. Bütün operasyonlarda 2 bini aşkın kayıpla kaybolup gittiler. Yaşanan krizlerin insani ve ekonomik maliyetleri ülkemizle sınırlı kalmamış, kalmayacaktır. Bölgemizde yaşananların da nasıl tarihi değişimlere yol açacağını yaşayıp göreceğiz. Bize düşen 2023 hedeflerine sıkı sıkıya sarılmaktır. En büyük kozumuz 2023 hedefleridir. Allah'ın izniyle Çanakkale 2015 Köprüsü'nü de yaparız, 3. havalimanımızı da bitirerek dünyaya örnek koyarız.

Yeni bir destan yazmamıza kimse engel olamaz. Yeter ki millet olarak kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü bir şekilde muhafaza edebilelim."

'MİLLET OLMAK ZOR, İLLET OLMAK KOLAYDIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

 "İşte son örneğini geçtiğimiz Pazar günü Ankara'da, Kızılay meydanında yapılan bombalı saldırıyla yaşadık. Masum insanlarımızın arasına giren bir bombalı araç, 35 vatandaşımızın hayatına mal oldu, çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet verdi. Terör örgütlerinin maşa olarak kullandıkları, rahmetli Cengiz Aytmatov'dan ilham alarak 'Mankurt' olarak nitelendirdiğim bu aşağılık varlıkların hainlikleri karşısında öfkeye kapılmamak mümkün değil."

"Biz millet olarak karşımıza mertçe çıkan kim olursa olsun, ne kadar güçlü olursa olsun, yılmayız, korkmayız, mücadeleden kaçmayız. Ama terör denen ve karşımıza en alçak, en sinsi, en ahlaksız, en insanlık dışı yöntemlerle çıkan musibet işimizi gerçekten zorlaştırıyor. Ama şunu unutmayın ki Millet olmak zor, illet olmak kolaydır"

BELÇİKA'YA PKK TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  AB Konseyi binasının arkasında PKK'nın çadır kurmasına izin verilmesiyle ilgili,  "Belçika orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" dedi.

'NE ZAMAN MAYINA BASACAĞINIZI ASLA BİLEMEZSİNİZ'

Erdoğan, "Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde PKK yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen, Avrupa  ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır" diye konuştu.

Haber Ara