Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Erdoğan'dan Batı'ya IŞİD sitemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD ile mücadele konusunda Batı ülkelerine eleştirilerde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 05:06:38

Erdoğan'dan Batı'ya IŞİD sitemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa film yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada, Batı'ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Türkiye gönlünü ve sınırlarını, mazlumlara ve mağdurlara açarken, üç maymunu oynayanlar, konu kendileri olunca ilk iş kapıları kapattılar" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir yandan canlı bombalarla, diğer yandan Kilis'e yönelik saldırılarla canımızı yakan bu örgüte karşı mücadelemizde bizi yalnız bıraktılar” sözleriyle Batılı ülkeleri eleştirdi. AB'nin Suriye politikasına da tepki gösteren Erdoğan, “bunlarda merhamet yok, adalet yok. Bunlarda diktatörlük var, bunlarda zulüm var” dedi.

“Teröristlere çadır kurduracaksın, bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin, bize de vize için terör yasasını değiştirin diyeceksin. Biz yolumuza gidiyoruz sen yoluna git kiminle anlaşabiliyorsan anlaş” sözleriyle dün Avrupa Birliği'ne rest çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de Batı'ya dönük eleştirilerini sürdürdü.

İstanbul'da Çekmeköy Belediyesi'nin “merhamet ve adalet” başlıklı kısa film yarışmasının ödül töreninde konuşan Erdoğan, Suriye savaşından hareketle Batı'nın ne denli merhametsiz olduğunu anlattı.

Dünyanın bir köşesinde masum insanlar katledilirken dünyanın diğer tarafından milyarlarca kişi kendi konforunu yükseltme peşinde koştuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, Asya'da sayıları milyarı bulan insanlar açlık sınırında yaşarken Batıda obezlik giderek sorun haline dönüştüğünü ifade ettikten sonra sözü Avrupa Birliği'nin Suriye politikasını gündeme getirdi.

“Türkiye gönlünü ve sınırlarını, mazlumlara ve mağdurlara açarken, üç maymunu oynayanlar, konu kendileri olunca ilk iş kapıları kapattılar. İşte bunlarda merhamet yok, adalet yok. Bunlarda diktatörlük var, bunlar da zulüm var. Biz meseleyi kaynağında çözmeyi, Suriye'de güvenli bölge oluşturarak insanları göç etmeye zorlayan sebepleri ortadan kaldırmayı teklif ettiğimiz halde, meseleyi ısrarla başka yönlere çekmeyi sürdürdüler” dedi.

Türkiye 3 milyon göçmeni topraklarına barındırırken Avrupa ülkelerinin 300 bin göçmene tahammül edemediğini söyleyen Erdoğan, Batı'nın bu tavrını “merhametsizlik” olarak niteledi.

"IŞİD'LE MÜCADELEMİZDE BİZİ YALNIZ BIRAKTILAR" 

Erdoğan, Batılı ülkelerin IŞİD'le mücadelesinde Türkiye'yi yalnız bıraktıkları yönündeki cümleleri dikkat çekiciydi.

“Suriye'de DAİŞ terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyenlerin hiçbiri, ne bizim kadar örgüte zaiyat verdirmişlerdir ne de bizim kadar bedel ödemişlerdir. Bir yandan canlı bombalarla, diğer yandan Kilis'e yönelik saldırılarla canımızı yakan bu örgüte karşı mücadelemizde bizi yalnız bıraktılar. Ankara ve İstanbul'da patlayan bombalara verilen tepkilerle, Paris'te, Brüksel'de yapılan eylemlere verilen tepkiler arasındaki fark, adaletsizliğin somutlaşmış halinden başka bir şey değildir.”

 “BU ÇARPIK DÜZEN ENİNDE SONUNDA ÇÖKECEKTİR"

Uzun süredir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısına yönelik eleştiriler dile getiren Erdoğan, bugün de konseyin Hristiyanlardan oluştuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, “1,7 milyar Müslümanın olduğu dünyada, konseyde Müslüman üye yok. Kimi aldatıyorsunuz, kimi uyutuyorsunuz? Biz bunu seslendirmeye devam edeceğiz. Er veya geç bu ülkede 5 ülkenin dışındaki 190 ülkenin temsilini orada sağlayacağız, sağlamamız lazım. Şu anda Suriye'de 5 tane daimi üyenin 1 tanesi ‘hayır' diyorsa, siz orada adım atamazsınız. Böyle bir adalet olur mu? Bu çarpık düzen eninde sonunda çökecektir. Bugün kendi çıkarları için her türlü haksızlığa göz yumanlar, kendileri de adalete ve merhamete muhtaç hale gelecektir. Biz insanlık böyle bir felakete maruz kalmadan adım atılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haber Ara