Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Erdoğan'dan Başkanlık açıklaması

Erdoğan, Başkanlık sistemine dair ' Cumhurbaşkanının partisi ile ilişiği kesilmemelidir.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 10:11:46

Erdoğan'dan Başkanlık açıklaması

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı.

MHP ve Ak Parti arasında yaşanan Anayasa görüşmeleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Bu görüşmenin bana düşen boyutu hayırlı oslun demektir. Benim açımdan sıkıntı yok yeterki her iki siyasi parti kararını versin." dedi. 

Anayasa ile ilgili yorum istenen Erdoğan "Bu taslak Parlamentoya gittikten sonra kararı milletim verecek. Bana geldiği zamanda tabi o zaman metni görmüş olur ve değerlendirme yaparız. Şu anda değerlendirme yapmam mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Başkan'ın partisi ile ilişiğinin kesilmesi konusunda ne düşündüğü sorulan Erdoğan, "Benim kanaatim partinin Cumhurbaşkanı ile ilişiğinin kesilmemesidir. Kesilmesi siyasi etkinliğin zafiyet bulmasını getirir. Sisteme bu şekilde girildiği anda partiden ilişkinin kesilmesi doğru olmayacak. Parti ile süreci işletmesi hem partiyi hem Cumhurbaşkanını güçlü kılacak. Patinaj dönemi terk edilmiş dayanışma dönemi başlamış olacak." açıklamasında bulundu. 

Haber Ara