Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Erdoğan'dan ''Aşı yaptıracak mısınız?'' sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarını değerlendirdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-04 15:15:52

Erdoğan'dan ''Aşı yaptıracak mısınız?'' sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camisi'nde kıldığı cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarının hatırlatılması ve "Siz de aşı yaptıracak mısınız?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

"Çin'in dışında Rusya ile görüşmeler var. Bu konuyla ilgili şahsen benim de aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil. Sağlığın söz konusu olduğu yerde sağlığımızı korumak için ne gerekiyorsa onu yapmak durumundayız. Hele hele Kovid noktasında tüm vatandaşlarımıza örnek olma noktasında böyle bir adım atmamız gerekiyor. Temennimiz vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmak."

'HADDİNİ BİLMESİ LAZIM'

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak açtığı 500 bin liralık tazminat davasıyla ilgili de konuştu. "Her şeyden önce eleştiri değil, hakaret seviyesine çıkan ifadeleriyle hukuk içerisinde bu kişiye gerekli hesap sorulmalı" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Edep' denilen bir şey var. Haddini bilmesi lazım. Cumhurbaşkanı'na, Cumhurbaşkanlığı makamına nasıl konuşulur, nasıl oraya mesajlar verilir öğrenmesi lazım."

Kılıçdaroğlu, partisinin salı günü düzenlenen grup toplantısında Erdoğan'a "Balyoz, Ergenekon oldu, bunu FETÖ ile birlikte yaptı. Sen FETÖ ile iş birliği yapıp orduya kumpas kuran başbakan değil misin?" diye seslenmişti.

'FRANSA ÇOK TEHLİKELİ BİR DÖNEMİ YAŞIYOR'

Erdoğan, açıklamalarının devamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a da eleştiriler yöneltti.

"Macron Fransa'nın başına beladır. Fransa çok tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Sarı Yelekliler'den kurtulamayacak, bu Sarı Yelekliler daha sonra Kırmızı Yeleklilere dönüşebilir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Değerli kardeşim İlham Aliyev'in Fransızlara bir tavsiyesi oldu biliyorsunuz. 'Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler' dedi. Aynı tavsiyede ben de bulunuyorum. Çok seviyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler."

Haber Ara