Dolar

32,5589

Euro

34,8836

Altın

2.430,98

Bist

9.645,02

Erdoğan'dan Almanya'ya yanıt!

Erdoğan 'Almanya teröre çanak tutuyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 14:26:00

Erdoğan'dan Almanya'ya yanıt!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Yaşayan İnsan Hazineleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Operasyonu sonrası "kaygılıyız" açıklaması yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel'e cevap verdi.

Merkel'e bir çok belge gösteridğini söyleyen Erdoğan, FETÖ konusunda bir adım atmadıklarını söyleyerek "Almanya teröre çanak tutuyor" dedi.



MERKEL NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyet Operasyonu sonrası Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret etmişti.

Almanya Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert'den de bir açıklama gelmiş ve "Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve meslektaşlarının hukukun üstünlüğü çerçevesinde gözaltına alındığına inanmıyoruz. Türkiye'deki basın özgürlüğüne yönelik baskılar çok alarm verici" demişti.

Seibert, “Türkiye'ye bu konuda bir yaptırımınız olacak mı?" sorusuna, herhangi bir yaptırımın söz konusu olmadığını söylemişti.

Soruşturmanın "Hukukun üstünlüğü ilkesiyle bağdaştığına dair derin şüphelerimiz var" diyen Merkel, Almanya'nın soruşturmayı yakından izleyeceğini belirterek "Türkiye'nin basın özgürlüğüne karşı tavrı endişelendirici" demişti.

Haber Ara