Dolar

32,5067

Euro

34,5625

Altın

2.499,95

Bist

9.548,09

Erdoğan'dan Abdullah Gül'e mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Abdullah Gül'ün KHK'ya ilişkin eleştirilerine cevap verdi. Erdoğan, 'Yazıklar olsun' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-30 14:19:23

Erdoğan'dan Abdullah Gül'e mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kastamonu İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son KHK'yı Twitter'dan eleştirmesine tepki gösterdi. Erdoğan "Yazıklar olsun" dedi.

İşte o açıklamaları:

İÇİMİZDEN BAZILARI...

Darbe girişiminden yaklaşık iki hafta sonra çıkardığımız KHK'da kamu görevlilerinin aldığı kararlar ve eylemlerinin sorumluluk doğurmayacağı hükmünü getirmişiz. Üstelik bu kararname Meclis'te de görüşülerek yasalaşmıştı. Yani tüm vekillerin haberi var. Aynı hükümleri içeren düzenlemeye 15 Temmuz'da cesaretle darbecilere karşı koyan sivil vatandaşlar için de ihtiyaç duyulduğu görülmüştür. Nedense büyük bir gürültü koparılmaya başladı.

Bana göre büyük değil. Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. 16 Nisan'da da bugün bu kampanyaya katılanlar 'Evet' demedi. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz. (CHP'Ii Ömer Süha Aldan'ın sözleri) Özellikle CHP'nin bazı milletvekilleri her türlü terbiye ve haysiyet sınırını aşan cümlelerle güya hükümete ama aslında millete hakaret etmeye başladı. Hele Muğla Milletvekili var ki, terbiyesiz, ahlaksız ifadelerle benim milletime saldırmıştır.

YAZIKLAR OLSUN

Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımız nasıl katıldı, katılıyor? Yazıklar olsun. Birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun.

FIRSATÇILIKTIR

Diyelim ki bu kararnamede özellikle geçen ifadenin sıkıntısı yeni anlaşıldı. Yapılacak iş gayet basittir, ilgili yerlere bu görüşler iletilir, konuşulur, tartışılır ve gereği yapılır. Doğrusu budur. Bunun yerine CHP'nin ve birtakım terör örgütlerinin sırf millete hakaret etmek için açtıkları bir yoldan gitmenin adı olsa olsa fırsatçılıktır.

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter üzerinden "sivillere ceza muafiyeti" içeren 696 sayılı KHK'nın 121. maddesini Twitter'dan eleştirmişti. Bülent Arınç'ın da RT ederek destek verdiği eleştiriler sonrasında yoğun tepki çeken Abdullah Gül'e ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan "Geçmiş cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet'lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir" demişti.

Abdullah Gül de bunun üzerine açıklama yaparak şunları söyledi:

"O kararnameyi ben sahiplendim. İyi niyetle yapılmış olan bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. Ufak bir düzeltme ile bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Bunu oraya buraya çekmenin bir anlamı yok açıkçası. Ben hayatımı millete devlete hizmetle geçirmiş biriyim. Önemli konularda görüşlerimi halkça paylaşmak da önemli bir sorumluluk benim için."

 

Haber Ara