Dolar

32,5684

Euro

34,8882

Altın

2.439,24

Bist

9.645,02

Erdoğan'dan ABD'ye: Menbiç'i PYD ve YPG'den temizlemezseniz sizinle ortak hareket edemeyiz

Erdoğan ABD'yi bir kez daha uyardı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-17 12:09:57

Erdoğan'dan ABD'ye: Menbiç'i PYD ve YPG'den temizlemezseniz sizinle ortak hareket edemeyiz

TİMETURK | MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Uluslararası Hukuk Kongresi'nde konuşan ve Ortadoğu ile ilgili açıklamaları sırasında Suriye'ye değinen Erdoğan, buradkai gelişmelerden yol açıkarak ABD'yi uyardı.

ABD'nin Menbiç'te söz veridği gibi YPG ve PYD'nin yerleşmesi konusunu engellemediğini belirten Erdoğan bri uyarıda bulundu.

İşte o açıklama:

Terörizm çok boyutlu ve farklı yöntemler kullanan, değişik kılıklara bürünebilen ve malesef bazı ülkeler tarafından da diplomatik baskı aracı olarak kullanıyor. Türkiye, dünyadaki terör örgütlerinin saldırılarına en çok maruz kalan ve kayıp veren ülkedir. Dolayısıyla bizim mücadelemiz herkesten farklıdır, fazladır. Burada terörizm ile sürekli başbaşa olan ülkeler var. Pakistan, Afganistan, Irak, Türkiye, Somali... Terörle her an iç içe kardeşlerimiz var. Mısır öyle. Bu coğrafya sürekli terörizm ile iç içe.

Bakın Suriye ile ilgili yaşadıklarımıza ve bizler sürekli sabrettik. Oradan roketler atıldı, havan topları ile vurulduk, yüzlerce şehidimiz oldu. En sonunda 14 yaşında bir çocuk öyle eğitilmiş, yetiştirilmiş ki, çocuk Arjantinli futbolcu Messi'yi çok sevdiği için formasını giydirip üzerine bombayı bağlıyorlar ve bir kına törenine gönderip patlatıyorlar. 56 kardeşimiz ölüyor. 100'e yakın insanımız yaralandı. Gittim, gördüm. Orada yaralanna çocuklardan mesela çocuk hala tebessüm ediyor, gülüyor. Ayağının koptuğunun bile farkında değil. Tüm bu tabloyu gördüğümde... Dünyaya karşı milletinin temsiliyetini üstlenmiş biri olarak durabilir misiniz?

Dedik ki artık durmayacağız. Ilımlı muhaliflerle ÖSO ile Suriye'ye gireceğiz dedik. Bizim Suriye'ye olan sınırımız 911 km'dir. Fakat Suriye ile yakından uzaktan alakası olmayanların girmesi hak. Bize gelince "Sizi katil Esed çağırmadı ki. Nasıl gidersiniz?" diyorlar. Kusura bakmayın gideriz. Biz terör tehdidi altındaysak. Eğer bizi o ülke havan topları ve roketlerle tehdit ediyorsa gideriz. Nefsi müdafaa mı dersiniz ne derseniz deyin. Önce Cerablus'tan başladık. Oradan çıkmış 30 bini aşkın halk biz DAEŞ'den temizleyince geri dönmeye başladı. Arkadan Rai'ye girdik. DEAŞ oradan da gitti. Şimdi de bu gece itibari ile, hamdolsun Dabık'ta DAEŞ'ten temizlendi ve oraların halkı da oraya yerleşmeye başladı.

"DEMOGRAFİK YAPIYI DĞEİŞTİRMİYORUZ" VURGUSU

Biz Türkiye'den insan götürmüyoruz. Kendi insanları oraya yerleşiyor. Farkımız bu!

Biz koalisyon güçlerine başta ABD olmak üzere, bakın siz Mümbiç'te bana bir söz veridniz. Sayın başkan ile telefonla görüştük. Kesinlikle PYD-YPG girmeyecek dediler. Onlar bir terör örgütüdür. Türkiye'deki PKK'nın uzantısıdır. Girmeyecekse verdiğiniz sözde durun yüzde 95'i Arap'tır buranın. Durmadılar sözlerinde. PYD ve YPG'yi buraya soktular. Biz de sözlerinde durmayınca gereğini yaptık. Yapıyoruz. Bu sabah bile kendilerine bu iletildi. Sözzünüzde durmadnız. Mümbiç'i PYD ve YPG'den temizlemezseniz sizinle ortak hareket edemeyiz. NATO'da koalisyon güçleriyle veya başta ABD olmak üzere stratejik 2 ortağız. Ee sen bizimle değil, terör örgütleiryle iş tutuyorsun. Bunun akılla mantıkla izahı var mı? Hukukla açıklanabili mi?

Haber Ara