Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan ABD'ye 'Kobani' sorusu: Niye buraya giriyorsunuz?

Erdoğan YPG ile birlikte Rakka operasyonunu başlatan ABD’ye de tepki gösterdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-17 11:11:50

Erdoğan'dan ABD'ye 'Kobani' sorusu: Niye buraya giriyorsunuz?

Portekiz kanalı RTP'ye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rakka operasyonu ve PKK/PYD/YPG'ye ilişkin açıklamalar yaptı.

İşte açıklamalarının ilgili kısmı:

"RAKKA OPERASYONU İÇİN HAYIRLI OLSUN DEDİK AMA..."

"ABD ziyaretinde Sayın Trump'a yaptığım uyarıya karşın Rakka operasyonunu PYD/PKK ile gerçekleştirmekte ısrar ettiklerini söylediler. Anlıyorum ki, bunlarla el ele, kol kola olduklarına göre demek ki (terör örgütü olarak) kabul etmiyorlar ve şu anda terörist örgütle işbirliği halinde Rakka'ya giriyor. Baktık ki ısrarlılar, bize düşen de hayırlı olsun dedik, o kadar. Ama şunu da söyledik: Eğer ülkemize en ufak bir taciz olacak olursa biz kimseyle bunu danışmayız, gereğini de yaparız.

Şu anda ben Amerika'nın PYD'ye ve YPG'ye yaklaşım tarzını hiç şık bulmuyorum. Çok yanlış bir yaklaşım tarzı. Kaldı ki, Amerika'nın askerleri, subayları bu terör örgütüyle beraber hareket ediyorlar. Amerika bunlara çok ciddi miktarda ne yazık ki silah vermiştir. Bunların içinde ağır silahlar vardır, hafif silahlar vardır, miktarı çok çok fazla.

KOBANİ'DEKİ ABD HAVA ÜSSÜ/HAVAALANI

“Kobani'de (Ayn el-Arab) ilçesinde havaalanı inşa ettiler. Bu havaalanının inşasıyla birlikte tabi oraya yarın uçaklarını da indiriyor. İndirecek. Onunla da oraya yerleşecek. İnsana sormazlar mı, siz bunları niye yapıyorsunuz, niye buralara giriyorsunuz?”

 

Haber Ara