Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Erdoğan'dan ABD'ye: Artık yutmuyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin YPG konusundaki politikasına karşı 'Artık yutmuyoruz!' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-29 11:57:16

Erdoğan'dan ABD'ye: Artık yutmuyoruz!

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

TÜBİTAK ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan YPG krizine değindi.

"Batılı ülkelere terör örgütlerine destek vermemelerini anlatıyoruz" diyen Erdoğan "Buna karşılık Amerika başta olmak üzere kimi ülkeler kendilerince çeşitli bahaneler ileri sürüp harf oyunlarıyla göz boyayarak bölgemizde masumları katleden örgütlere aleni destek verme yoluna gidiyor. Bunları da dile getirdiğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor" dedi

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

ABD "BİZE MEDYA ARACILIĞI İLE MESAJ GÖNDERMEYİN" DİYOR

Bize medya aracılığıyla sataşmayın diyorlar. Tamam da bunu nerede konuşacağız? İkili görüşmelerde konuşuyoruz. Ama sizler terör örgütleirne her türlü desteği verirseniz. Sonra da bir kılıfa uydurarak "hayır silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz" derseniz olmaz... Kusura bakmayın biz bunu yutmayız."

Bizim de silahlı kuvvetlerimiz var ne mühimmarttır, ne silahtır biliyoruz!

Düşünebiliyor musunuz biz NATO'da sizlerle beraberiz. Siz bu destekleri bize değil bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz.

"EL BAB DA YALNIZ BIRAKILDIK"

Türkiye, Suriye kaynaklı tehditleri sınırları boyunca yaşarken hatta sınırlarımızın içine bombalar yağarken, NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu. Bugün de El Bab operasyonumuzda ne NATO'nun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteğini görmüyoruz.

Sözüm ona DEAŞ'a karşı mücadele için kurulan koalisyon bugün DEAŞ'a en büyük zayiatı verdiren, örgütün belini kıran El Bab harekatına hiçbir katkı sunmuyor

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara