Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan ABD saldırısına ilişkin açıklama: Olumlu ama yetersiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'ye yaptığı hava saldırısına ilişkin Hatay'da bir açıklama daha yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-07 15:48:27

Erdoğan'dan ABD saldırısına ilişkin açıklama: Olumlu ama yetersiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı, ABD'nin Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin "olumlu ama yetersiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bu harekatı, Esed (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad) rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarıyla işlediği savaş suçlarına karşı olumlu bulduğumuzu buradan, Hatay'dan ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum.

Bize göre son gelişmeler, güvenli bölgeler oluşturma çabamızın ne kadar isabetli olduğunu ortaya koymuştur. Kuzey Suriye'de, Türkiye sınırında güvenli bölgeler ilan edilmeli. Bu 4 bin kilometrekare olabilir. Burada konutlar inşa edelim. Türkiye'den oraya dönebilecek Suriyeli kardeşlerimiz de olabilir. Uluslararası toplum, "Doğru söylüyorsunuz" dedi ya, ama adım atmadılar. Uluslararası toplumun göstereceği ortak kararlılıkla, rejimin ve insanlık suçu işleyen tüm terör örgütlerini durdurma imkanına sahip olduğunu düşünüyorum. ABD'nin aktif tutumunun, bu yöndeki gelişmelerin başlangıcı olmasını umut ediyorum.

Bu gece saat 04.00'ten itibaren bunu takip ettik. Bununla birlikte, bize düşen görevin, elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanarak mazlumların yanında yer olmak olduğunu biliyoruz.

Çalışıyoruz, çabalıyoruz. Suriye'nin geleceğine binlerce kilometre öteden gelip kendi politik kavgasının hesaplarını yapanlar değil, Suriye halkı karar versin diyorum. Gönlümüzü de, kapımızı da, soframızı da buradaki kardeşlerimize biz açtık. Esed'in ülkemizi hedef almasının nedeni bizim Suriye'deki kardeşlerimize sahip çıkmamız değil mi? Reyhanlı saldırısı niye yapıldı? Cerablus, Rai, El Bab operasyonlarını niye yapmak zorunda kaldık? Türkiye bu fedakarlıkları yaparken, kendi konforları bozulmasın diye parmaklarını sallayarak bizi tehdit edenlere yazıklar olsun. Kardeşlerim, Türkiye, kardeşlerinin can güvenliğini kendisi gibi görmektedir. Siyasi hesabı yoktur, siyasi hesabı olmayacaktır.

HDP, PYD; bunlar birbiriyle danışıklı dövüş yapıyorlar. YPG, aynı şekilde. Yüz milyarlarca doları olup da tek başına Hatay'ın gösterdiği fedakarlığın onda birini göstermeyenlere yazıklar olsun.

Haber Ara