Dolar

32,5507

Euro

35,0027

Altın

2.427,68

Bist

9.722,09

Erdoğan'dan AB'ye: Açın fasılları, gereğini yapalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel ziyaretinde ilişkilerin tekrar rayına girme sinyali verdiği AB’ye ‘fasılları açın’ çağrısı yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-17 10:36:51

Erdoğan'dan AB'ye: Açın fasılları, gereğini yapalım

Portekiz kanalı RTP'ye özel röportaj veren Erdoğan, Brüksel ziyaretinde ilişkilerin tekrar rayına girme sinyali verdiği AB'ye ‘fasılları açın' çağrısı yaptı. 

İşte o açıklamalar.

FASILLARI AÇIN EKSİĞİMİZİ SÖYLEYİN

"AB kapısında 54 yıldır bekliyoruz. Başka bir ülke yoktur bu kadar uzun süre bekletilen. Ve bu sürede sadece 14 faslın içerisinde bir faslın aç-kapası yapılmıştır, diğer fasıllarda açma var, kapama yoktur, ki bu uygulamalarda da aslında olmayan bir şeydi, bunu sadece Türkiye'ye karşı uyguladılar. Diyoruz ki, açın fasılları, çalışalım, nerede eksiğimiz varsa söyleyin, biz bunları süratle yerine getirelim.”

LATİN AMERİKA'YA VİZE YOK AMA

“Avrupa Birliği Türkiye'ye verdiği sözleri tutmamıştır. Bunlardan mesela bir tanesi, geri kabul anlaşmasıyla ilgili vize meselesidir, bir diğeri mülteciler meselesidir. Yani Latin Amerika ülkelerine, Schengen noktasında imkân veren Avrupa, Türkiye gibi müzakere sürecinin içinde olan ülkeye vermiyor, anlamakta zorlanıyoruz.”

NAZİ BENZETMESİ DAVRANIŞLA ALAKALI

“Geçmişteki Naz uygulamalarının bugün halen sürdüğün anlattım. Benim Bakanımı arabanın içerisine mahkûm eden ve kendi Başkonsolosluğuna sokmayan bir anlayış bir Nazi dayatması değil de nedir? Nazi ifadesi davranış biçimleriyle alakalıydı ve bu davranış biçimleri devam ettiği sürece bunun tanımının başka izahı olmaz.”

 

Haber Ara