Dolar

32,5581

Euro

34,9972

Altın

2.427,94

Bist

9.722,09

Erdoğan'dan AB mesajı: Havlu atan biz olmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile müzakereler konusunun Avrupa tarafından 'icatlarla' sıkıntılı bir noktaya taşındığını belirterek, 'Havlu atan taraf biz olmayacağız' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 12:52:16

Erdoğan'dan AB mesajı: Havlu atan biz olmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği 1. Genel Kurulu'nda konuştu.

 

Erdoğan, AB ile müzakereler konusunun Avrupa tarafından 'icatlarla' sıkıntılı bir noktaya taşındığını belirterek, 'Havlu atan taraf biz olmayacağız' dedi.

"ARTIK ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ"

Erdoğan konuya ilişkin ayrıca şunları kaydetti:

"Artık önümüze bakıyoruz. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde samimiyetle ve süratle hayata geçirdiği düzenlemeler, belki bizi tam üye yapmaya yetmedi ama demokratik standartlarımızı bir hayli yükseltti. Bunun için Avrupa Birliği ikircikli bir tutum içine girdiğinde biz çıktık, 'Kopenhag kriterlerinin adını gerekirse Ankara kriterleri yapar yine de yolumuza devam ederiz.' dedik."

"İngiltere, Brexit yaptı oylamayı ayrıldı. Bunun gerisi gelecek. AB ile Türkiye arasında artık tiyatroya dönen mücadelede havlu atan taraf biz olmayacağız. Onlar kararı versin, biz bu kararı duyana kadar sabırla bekleyeceğiz. 

Terörle, uyuşturucuyla, tacirlerine yönelik, ekonomik vurgunculardan, kuralsız dövüşen kişi ve kurumlara karşı birlikte mücadele etmemiz gerekirken bizi yalnız bırakan bir dünya var. Dünyanın şu anki düzeni sürdürülebilir değildir. Bunları BM Genel Kurulu'nda da ifade ettim. "

Haber Ara