Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Erdoğan D-8'de konuştu: Milli paralarımızı kullanalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, 'D8'de Milli paralarımızı kullanalım' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 10:54:57

Erdoğan D-8'de konuştu: Milli paralarımızı kullanalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Ülkerilerimiz arasındaki ticarette milli para birimi kullanmayı başarabildiğimiz taktirde D-9 tarihinde devrime yol açmış olacağız" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"1997 yılının kasvetli atmosferinde, D-82in kuruluşuna öncülük eden Necmettin Erbakan'ı anıyor rahmet diliyorum. D-8'in büyümesi için gayret göstermiş olan tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gündemimizdeki başlıkları ele alacak, geçmişin muhasebesinin yanında geleceği de ele alacağız. Bu ilkeler aynı zamanda D-8'in bayrağında yer alan 6 yıldızda temsil ediyor. Savaş yerine barış, çifte standart yerine adalet, sömürünün yerine, özgürlüğün olmasını tahakkül etmiştik.

"D-8'DE MİLLİ PARAMIZI KULLANALIM"

Son yıllarda savaşların terör eylemlerin, ekonomik krizlerin ne denli büyük yaralar açtığına şahit olduk. Afganistan'dan İran'a, Arakan'dan Suriye'ye Nijerya'ya kadar dostlarımızın yaşadıkları zorluklara şahit olduk. Neredeyse her 10 yılda bir tekrarlanan ekonomik krizlerle bugüne geldik. Bu kadar zenginliğin olduğu dünyada Afrika'daki kardeşlerimiz hala temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İyi terörist, kötü terörist ayrımı yapılan bir dönemden geçiyoruz. İslamla teröristi bütünleştirmeye çalışanlar var. Boko Haram gibi katil sürülerini İslam'la bütünleştiriyorlar. Akdeniz'i mülteci kabristanına dönüştüren çaresizliğe, insanların ölüme terk edilmesinden bahsediliyor. D-8'in ilkelerine ve savunduğu ilkelere olan ihtiyaç bırakın azalmayı daha da artmıştır.

Ülkerilerimiz arasındaki ticarette milli para birimi kullanmayı başarabildiğimiz taktirde D-9 tarihinde devrime yol açmış olacağız"

Haber Ara