Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı sistemi üniter yapımızın teminatıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin üniter yapının teminatı olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-15 20:01:22

Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı sistemi üniter yapımızın teminatıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sarıyer'de yapılan 'Evet' mitinginde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'TANKLARIN ÖNÜNE NİYE ÇIKAMADIN?'

Sarıyer şehitler, gaziler verdi ama bu toprakları kaptırmadı. O hainler F16'larla Tarabya'nın üzerinde uçtular, aynen Marmaris'te uçtukları gibi. Zannettiler ki Cumhurbaşkanı Tarabya'dadır, belki Marmaris'tedir. Onlar bilmiyorlardı ki o mağaranın kapısını, örümcek ağları örer ve onu göremezsiniz. Göremediler. Helikopterle Dalaman, oradan uçakla hamdolsun Yeşilköy'e ulaştım. Yeşilköy'e ulaştığımda on binler oradaydı. FaceTime'dan davetimi almışlar ve meydanlara akın etmişlerdi.
Bu görüntüler elimize geçince bir de ne görsek, saat 23.10-23.15 civarında Kemal Kılıçdaroğlu VIP'e geliyor, orada tanklar var. Işıldaklı bir araç geliyor Kılıçdaroğlu'nu almaya. Enteresan, Kılıçdaroğlu'nu almaya geldiği zaman pazarlık yapılıyor. Oradan Kılıçdaroğlu kendisi ifade ediyor daha sonra, oradan Bakırköy Belediye Başkanının evine kaçıyor. Hani sen Kral FM'de bir zaman demiştin 'Tankların önüne ilk önce ben çıkarım'. Ne oldu? Niye çıkamadın. Bu iş kürek işi değil, yürek işi. Hanım kardeşlerimiz param parça olmak bahasına, Vatan Caddesi'nde tankların önünde ezildiler. Niye? Çünkü benim hanım kardeşlerim, Nene Hatunların torunuydu. Onlar ilhamlarını oradan aldılar. 'Bu vatanı alamazsınız' dediler.

Kılıçdaroğlu, sen çocuğunu daha akil baliğ olmamışken sigortalı yaptın. Sen busun. Bu ülkenin yürekli evlatlarını 18 yaş cezalandırma yaşı değil mi? 18 yaş aynı zamanda resmen evlilik yaşı. Bunlar oluyor da seçme hakkını veriyorsun, seçilme hakkını niye vermiyorsun? Batı'daki bu hakka sahip de benim evladım niçin bu hakka sahip olmasın? Ne diyor 'Ankara'dakilerin çocukları girecek oraya.' Şu anda 5 kişi var parlamentoda, 25-30 yaş arası. Onlar Ankara'dakilerin çocukları mı? Onların içinde Konyalı, Kayserili esnaf var, şoför var. Adamın dünyası karanlık. Şimdi devran değişiyor. Yarın bunun kararını verme günümüz.

'REHAVET YOK'

Ama sandıkları ihmal etmiyoruz, rehavet yok, nasıl olsa kazandık yok. Anketler gayet iyi ama bu bizi rehavete sürüklemesin. Ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Çünkü sandıklardan çıkacak olan 'evet' oylarının en yüksek oranı, Batı'ya bir ders olacak ders. Bazen derdik ya statlarda, meydanlarda 'Avrupa Avrupa duy sesimizi' derdik ya şimdi de öyle diyoruz, 'Avrupa Avrupa duy sesimizi…' İnşallah bu milletin ayak seslerini duyacaklar. Zaten geliyoruz, ekonomisiyle geliyoruz. İşte 1.9 Avrupa Birliği ortalaması. Biz 2.9. Bak neredeyiz. Daha çok şeyler olacak. Battı, bitti, bunların kredi derecelendirme kuruluşları bize ne terbiyesizlikler yaptılar. 400 milyar avro Yunanistan'a Almanya borç veriyor. Onu bir anda altı kat yükseltiyor. Batmış bitmiş ya. Türkiye'yi de durağan yapıyor. Aşağıya indiriyor. Yemezler, yutmazlar bu işi.

'BÖYLE BİR ŞEY OLSA HDP BUNA HAYIR DER Mİ?'

Kardeşlerim bu bir memleket ve millet meselesidir. Unutmayın, Cumhurbaşkanlığı Sistemi, üniter yapımızın birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Son günlerde bir şeyler yuvarlayıp duruyorlar, 'Yok eyaletlere bölünecekmişiz' Kim söylüyor? Gene Kılıçdaroğlu. Böyle bir şey yok. Bunların hepsi palavra, hikaye. Ben ne diyorum Cumhurbaşkanı olarak, Başbakan ne diyor? Böyle bir şey var mı? Yok. Biz eğer Türkiye'de şöyle 18 maddenin içinde böyle bir madde olsa, buna HDP soruyorum, hayır der mi? Adamların derdi zaten eyalet. Biz ise yola çıktığımızdan beri neyi savunuyoruz? Üniter yapıyı savunuyoruz. Ülkemizin birliğini,beraberliğini savunuyoruz. Bunun için de ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunu söyleyenlerin eyaletle ilgili bir şeyi olur mu?

Ey Kemal Hakkari'de bir miting yaptın. Orada bir tane Türk bayrağı var mıydı? Biz 81 vilayette miting yaptık, sen kahve köşelerinde.

Türkiye'nin üniter yapıdan başka yolu yoktur. Bunu ben söylüyorum, Başbakan söylüyor, muhalefette Bahçeli söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun böyle bir derdi yok.
Bayrağımızı kimse kirletemez. Onlar paçavralarla gösteri yaptılar. Tek vatan. Kimse burayı bölemez. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet düşünülemez. Onların böyle bir rüyası vardı. Ey CHP onlarla beraber yürüyorsun.

Haber Ara