Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Erdoğan: Bölgemiz terörün başını tamamen ezmeden huzura kavuşamayacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Kazımi ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, 'Sayın Kazımi ile, ortak düşmanımız DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelemizin sürdürülmesini kararlaştırdık. Bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-17 18:46:22

Erdoğan: Bölgemiz terörün başını tamamen ezmeden huzura kavuşamayacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

İki komşu ülke olarak ikili ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız. Komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasına verdiğimiz önem herkesin malumudur. Irak halkının tamamını öz kardeşimiz olarak görüyoruz.

Bölücü örgüt sivilleri hedef alan saldırılarıyla vahşi yüzünü göstermiştir. Irak makamlarının PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonları takdirle karşılıyoruz. Iraklı kardeşlerimize destek sağlıyoruz. Bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasına önem atfediyoruz. Yeniden imarı çerçevesinde de her türlü katkıyı yapmaya hazırız.

Sayın Kazımi ile, ortak düşmanımız DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelemizin sürdürülmesini kararlaştırdık. Mezhebi veya etnik hiçbir ayrım yapmadan Irak halkının tamamını öz kardeşimiz olarak görüyoruz. Bölgemiz, terörün başını tamamen ezmeden huzura kavuşamayacaktır.

Irak'la 20 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi görüyoruz. Özellikle enerji sektöründe büyük bir iş birliği potansiyelimiz bulunuyor. İklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak zorunluluk haline gelmiştir. Biz suyun bir iş birliği olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. DEAŞ'ın tahrip ettiği hattın tamiratıyla Kerkük petrollerinin yeniden ve daha yüksek miktarlarda dünya piyasalarına sunulmasını istiyoruz.

İnşallah en yakın zamanda Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızı Irak'ta yapacağız, Irak seyahatini gerçekleştireceğiz.

5fdb77d45542810a78964fe9

Irak Başbakanı Kazımi'nin açıklamaları şöyle:

Kıymetli Cumhurbaşkanı ile Türkiye ve Irak konusunda birçok konuyu ele alma fırsatı bulduk. Türkiye en önemli ekonomik paydaşlarımızdan bir tanesidir. Türkiye'yi tehdit eden hiçbir oluşuma ve yapıya müsemma göstermemiz mümkün değildir. Türkiye bizim açımızdan Ortadoğu'da önemli bir ülke olduğu gibi en önemli ekonomik ortaklarımızdandır. DEAŞ'ın geride bıraktığı yıkımı Türkiye ile yapacağımız işbirliğiyle imar edebiliriz.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara