Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Erdoğan: Ben insani görevimi yaptım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ardahan'da konuştu. Diyarbakır'daki patlama sonrası Demirtaş'ı aradığını fakat açmadığını belirten Erdoğan, 'Ben insani görevimi yaptım' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 13:07:26

Erdoğan: Ben insani görevimi yaptım

ARDAHAN 'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün Diyarbakır'da HDP'nin mitingi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili Demirtaş'ı aradığını fakat ulaşamadığını belirtti.

DEMİRTAŞ TELEFONU NEDEN AÇMADI?

Dünkü saldırının provokatif bir eylem olduğunu belirten Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın telefona cevap vermemesi hakkında, "Dün akşam Demirtaş'ı aradım, telefonuma çıkmıyor.Niye açmıyorsun. Çünkü meydanlarda onlar istediği gibi söyleyecek. Biz onlara bir şey söylediğimizde beyler rahatsız olacak. Ben insani görevimi yaptım. " dedi.

"EKİM OLAYLARINDA BUNU SÖYLEDİK"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Dün Diyarbakır'daki olaylar, herhangi bir partiye değil yarın ki seçimlere gölge düşürmek için provakatif bir eylem. Ben ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum. Biz 6-7-8 Ekim olaylarında bunu söyledik.

Cumhurbaşkanlığı makamından yazılı açıklama yapıldı. Dün televizyonda da açıklamamı yaptım, görevimi bitirdim. Ama biz hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız. Korkuyu korkutacaksınız. Allah'ın verdiği canı sadece o alır. Hepimiz vaadimizi yaşıyoruz. Bundan başkası yok. Ama bizim demokrasi ile ilgili irademizi kimse pranga altına almadı. Bunların oyunları yarın bozuluyor." dedi.

 Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Ardahan, birliğin beraberliğin kardeşleriğin kıymetini çok iyi bilen bir şehrimiz. Her boydan Türküyle, Kürdüyle, Ardahan'ı anlamayan Türkiye'yi de anlayamaz. Kardeşlerim biz bu yolda yaradılan Yaradan'dan ötürü sevdik.

"OLDU MU, OLDU!"

Ardahan'ı gerçek bir il haline dönüştürdük. Kardeşlerim merak edenleriniz olabilir. Sadece ulaştırmada, yani yaptığımız yollar ile 1 katrilyon 100 trilyon yatırım yaptık. Enerji ve tabii kaynaklarda 266 trilyon yatırım yaptık. Gıda, tarım ve hayvancılıkta 225 trilyon yatırım yaptık. Sosyal hizmetlerde 196 trilyon yatırım yaptık. Milli eğitimde 171 trilyon yatırım yaptık. Toplu konut olarak 153 trilyon yatırım yaptık. Üniversite olarak 138 trilyon yatırım yaptık. Sağlıkta 82 trilyon. Toplamda 3 katrilyon 100 trilyon yatırım yaptık. Bunu anlamak istemeyenler olabilir. Bundan 10 yıl önce Ardahan Üniversitesi olacak deseler inanır mıydınız? Oldu mu, oldu.

"O AİLELERİ TOKİ KONUTLARINA YERLEŞTİRECEĞİZ"

Ahıska Türkü kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için uğraşıyoruz. Dünyada 9 ayrı ülkede 500 bin Ahiskalı var. Ukrayna'dan 677 aileyi Türkiye'ye getirdik. O gelen aileleri TOKİ'nin yaptığı konutlara yerleştireceğiz. Bizden önce 230 milyar dolar milli gelir vardı. Şimdi 800 milyar dolar milli gelirimiz var.

"DEVLETİN BORCUNU BİZ ÖDEDİK"

Devletin memuruna, işçisine borcu 15 katrilyondu, bunu biz ödedik. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu zamanları da hatırlıyoruz. Şimdi istediğiniz hastaneye gidebiliyor, istediğiniz eczaneden ilacı alabiliyor musunuz? Bu devlet halkını düşünen bir devlet.

"SEN KİMSİN, TERBİYESİZ"

Bakınız bir ingiliz gazetesi ne diyor biliyor musunuz? Tam Batılaşmamış yoksul Müslümanların kendi ülkesini yönetmelerine izin verilemez. Sen kimsin ya? Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil. Ne zamandan beri size böyle bir yetki verildi. Türkiye artık mandaların egemen olduğu bir Türkiye değil. O tarih oldu tarih. Artık bu milletin gerçek evlatları bu ülkeyi yönetiyor.

"BUNLAR KUDURDU"

Utanmadan yazıyorlar bunları. Eğer Erdoğan pazar günü istediğini alırsa durdurulamaz olacak. Erdoğan diyerek kastettikleri asıl durdurulamaz dedikleri Türkiye, Türkiye. Buradaki amacı da bir başka ülkedeki ifade ediyor. O da Alman gazetesi. İstanbul 3. Havalimanı yapılacak diye bunlar kudurdu, kudurdu. Çünkü 3. Havalimanı'nın maliyeti 12 milyar avro. Yılda 150 milyon yolcu gidip gelecek. 25 yıllığına kiralayacağız. Kiralama bedeli olarak 22 milyar avro alacağız. 12 milyar avroya yapılacak ama biz 22 milyar avro kira alacağız.

 "MAALESEF YAHUDİ SERMAYESİ"

Amerika'da yayınlanan New York Times, 1896'da Sultan Abdülhamit'e saldırıyordu. 1960'da Menderes'e 1993'te Özal,a şimdi de aynı gazete bana kin kusuyor. Bu dört ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Sultan Abdülhamit'in, Menderes'in, Özal'ın ihaneti mi var? Benim de 12 yıllık başbakanlığım ortada. Yaptıklarımız ortada. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bunların patronları belli. Malesef Yahudi sermayesi.

Kardeşlerim bir başka dergi de bizi. Türkiye'yi durdurmanın yolu eş başkanların partisini desteklemekten geçtiğini söylüyor. Hiçbirinin derdi ben değilim, benim üzerimden Türkiye'yi hedef alıyorlar.

"BUNDAN SEN NEDEN RAHATSIZSIN?"

Bu ülkeyi, bu milleti ayakta tutan inancıdır, tarihidir, kültürüdür. Bunu bilen eski Türkiye sevdalıları devletin kurumlarına saldırıyor. Terör örgütünün arkasında olduğu parti Diyanet'i kapatalım dedi. Ana muhalefet partisi de imam hatiplerin orta kısımlarını kapatacağını söyledi. Kayseri'ye gidince ben öyle bir şey demedim diyor, seçim genelgende var. Bu millet istiyor ki evladımın dinini diyanetini de öğrensin. Pozitif bilimleri de öğrensin. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz?

Birileri geçmişte siyasal Türkçülük yapıyordu. Şimdi bir de siyasal Kürtçülük yapanlar çıktı. Biz insanı Yaradan'dan ötürü severiz. Millet için bir araya gelemeyenlerin yeni Türkiye'nin yolunu kesmek için kol kola girdiğini görüyoruz.

"HDP BARAJI AŞACAK MI?"

Amerika'daki, Almanya'daki gazete şunu bunu yazmış hiç önemli değil. Bunun merkezine de bölücü terör örgütünün desteklediği partiyi koymuşlar. Barajı aşacak mı aşmayacak mı? Aşacaksa aşar, milletin görüşüne saygı duyacaksın. Milli birlik kardeşlik projesi dedik, sonra da çözüm sürecine yükselttik .Biz silahın ve çatışmanın olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Biz bunlara dedik ki bırakın silahları, yurtdışına gidecekseniz gidin, burada kalacaksanız silahsız. Sen bölgede silahla, Kandil'in yönettiği partiye oy vermesi için tehdit edersen bu demokrasi olmaz.

Haber Ara