Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Erdoğan: Bedelini millet ödetecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, 'Hakk'ın duvarına çarpacaksınız. Millet bunun bedelini ödetecek.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-29 17:23:46

Erdoğan: Bedelini millet ödetecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara YHT Garaçılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Misakımilli sınırlarına değinerek, şu açıklamalarda bulundu:

"Misakımilli diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misakımilli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misakımilli'de? Ben Lozan dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu."

"Bu millet bunun bedelini ödetecek"

"Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neymiş o, paralel devlet, FETÖ. Ne işin var senin Pensilvanya'da, hadi gel. Niye gelemiyorsun, neden çekiniyorsun? Şimdi de diyorum ki; ey tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet, tanımı bu, bu örgütün. Ben o tabanında kalanlara sesleniyorum; öyle veya böyle, şöyle yaptınız böyle yaptınız. Bak hala oralarda kalmaya devam ederseniz, bilesiniz ki Hakk'ın duvarına çarpacaksınız. Çünkü bu millet bunun bedelini ödetecek." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'un bir başka hayırlı neticesi de içeride ve dışarıda dostumuz kim, düşmanımız kim hepsini tüm çıplaklığı ile görme imkanını bulduk. Artık bizim için ne diplomasinin sahte dili ne gülen yüzlerin riyakarlığı ne de sahte övgülerin parıltısı bir şey ifade ediyor. Biz ülkemizin ve milletimizin zor günlerinde yanımızda kimler var, elimizi kimler tutuyor, bize yüreğini kimler açıyor, sadece ona bakıyoruz."

 

 

 

Haber Ara