Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Erdoğan: Bazı iş adamları mal varlıklarını başka ülkelere kaçırmaya çalışıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muş'ta Ak Parti kongresinde yaptığı konuşmada, 'Buradan sesleniyorum, bazı sinyaller alıyoruz, bazı iş adamları mal varlıklarını satıp başka ülkelere kaçırmaya çalışıyorlar. Kabinemize sesleniyorum bunlara çıkış izni vermeyin.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-03 17:08:11

Erdoğan: Bazı iş adamları mal varlıklarını başka ülkelere kaçırmaya çalışıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muş'ta Ak Parti kongresinde yaptığı konuşmada, "Buradan sesleniyorum, bazı sinyaller alıyoruz, bazı iş adamları mal varlıklarını satıp başka ülkelere kaçırmaya çalışıyorlar. Kabinemize sesleniyorum bunlara çıkış izni vermeyin." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Ne zaman Muş'a gelsem, sizi her zaman iri gördüm, diri gördüm, kardeş gördüm, hep Türkiye gördüm. Bu terörün de belini kırdık mı, kırıyor muyuz? Son bir hafta içinde bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Mehmetimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız şehadete yürüdüler ama binlerce teröristi de etkisiz hale getirdiler. Milletimin huzurunu kaçıran kim olursa olsun bedelini ödeyecek. Onlar çukur açtılar, şimdi o çukurlara gömüldüler.

Türkiye'nin son 15 yılı demokrasinin şaha kalktığı bir süreç oldu. Bugün ekonomisi 3 kat büyümüş, milli geliri 11 bin dolara çıkmış bir Türkiye var. 15 yıl önce paralarımızda bol sıfırlar var mıydı? Biz bu 6 sıfırı attık mı? Tuvalete 1 milyona gidilen günler vardı. Sıfırları attık 1 liraya gider hale getirdik.

'BAZI İŞ ADAMLARI MAL VARLIKLARINI SATIP BAŞKA ÜLKELERE KAÇIRMAYA ÇALIŞIYOR'

Buradan sesleniyorum, bazı sinyaller alıyoruz, bazı iş adamları mal varlıklarını satıp başka ülkelere kaçırmaya çalışıyorlar. Kabinemize sesleniyorum bunlara çıkış izni vermeyin. Çünkü bu adımlar hıyaneti vataniyedir. Bu ülkede kazanıp bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakamayız.

'BAĞIMSIZ TÜRKİYE'Yİ HAZMEDEMİYORLAR'

Sizler son günlerde sergilenen çifte standartları takip ediyorsunuz değil mi? Hans'a, Corc'a, Mayk'a göre değil Hasan'a Ali'ye Ahmet'e göre hareket etmemiz birilerini rahatsız ediyor.

Alışmışlar emir kipiyle hareket eden Türkiye'ye. Bağımsız Türkiye'yi hazmedemiyorlar.

'BİZİ DE BM'NİN KARARLARI BAĞLAR'

Mesela ne yapmışız. Sözleşmemiz olan bir ülkeden vatandaşımız kışın üşümesin diye doğalgaz satın almışız. Diğer ülkeler gibi bizi de sadece BM'nin kararları bağlar. Türkiye bu kararları harfiyen uygulamıştır. Üstelik bizim yaptığımız işin müttefiklik ruhuna aykırı bir durumu da yok.

Haber Ara