Dolar

32,5202

Euro

34,7316

Altın

2.488,50

Bist

9.524,59

Erdoğan: Batı'ya cevap olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumda evet çıktığı taktirde bunun Batı'ya cevap olacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-13 14:54:47

Erdoğan: Batı'ya cevap olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da halka seslendi.

Cumhurbaşkanı "Herkesi arayacaksınız. Eşinizi dostunuzu arayacaksınız. Sandığa gideceksiniz. Ki eze gele gelelim! Batı'ya cevap olacak! Unutmayın. Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir vatanı kurtarır" dedi.

İşte Erdoğan'ın o ifadeleri:

Ordu, 16 Nisan'da şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak için "Evet" diyor mu? Sakın ha, benim bir oyumdan ne olacak demeyin. Bak, pazar günü herkes sandığa. Kimse bu işi ihmal etmeyecek. Herkesi arayacaksınız. Bulacaksınız, sandığa götüreceksiniz. Ankara'da, İstanbul'da neredeyse tanıdıklarınızı arayacaksınız. "Ula Ahmet, oyunu kullandın mı?". Ki, eze eze gelelim. Batı'ya cevap olacak tamam mı?

Ben sizlerle gurur duyuyorum. Bir at, bir komutanı, bir komutan bir vatanı kurtarır. Bir oy da yeri geldiğinde ülkenin geleceğini belirler. Onun için 16 Nisan'da tek bir oyun bile ziyan olmasına izin vermeyin. Kardeşlerim çok büyük bir terör mücadelesi veriyoruz. Şurada, 20 ayda 11 bine yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Şu Ordu'nun dağlarında, Giresun'un dağlarında, teröristlerin buralara sızma planlarını biliyorsunuz değil mi? Bunları gömüyoruz, gömeceğiz. O açtıkları çukurda Güneydoğu'da gömdük, gömüyoruz. Bu ümmeti bölemeyecekler, ezanlarımızı susturamayacaklar. Onun için de bunların üzerine gitmek için, pazar günü oylarımızı kullanıyoruz. Saece terör örgütleriyle değil, son yıllarda ekonomide de içeride ve dışarıda ayağımıza pek çok çelme takıldı. en iyi savunma hücumdur anlayışla sahaya girmeye karar verdik. Kamudan özel sektöre, her alanda büyük bir mücadele başlattık. Hem FETÖ'yü hem PKK'yı hedef alan bu mücadelede açıkçası kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Bakmayacağız. Mesele şu veya bu şahsın meselesi değildir. Mesele, ülkenin bekası meselesidir. Bu aşamada her adım, hukuk içinde atılmıştır.

Haber Ara