Dolar

32,5372

Euro

34,8776

Altın

2.489,23

Bist

9.562,88

Erdoğan anayasa değişikliği teklifini onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişikliği teklifini onayladı, referandum süreci başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-10 12:31:18

Erdoğan anayasa değişikliği teklifini onayladı

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini" içeren 6771 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, halkoyuna sunulmak üzere, yayımlanması için Başbakanlığa gönderildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan tarafından 6771 Sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"nun, Anayasa'nın 175'inci maddesinin dördüncü fıkrası gereğince halkoyuna sunulmak üzere, yayımlanması için Başbakanlığa gönderildiği bildirildi.

Buna göre, milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılacak, milletvekili seçilebilme yaşı 25'ten, 18'e indirilecek. TBMM ve cumhurbaşkanı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak. Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiği kesilmeyecek.

HÜKÜMET'TEN İLK DEĞERLENDİRME

Cumhurbaşkanı'nın onayı ile ilgili Hükümet'ten ilk değerlendirmeyi yapan AB Bakanı Ömer Çelik, "Hayırlı olsun. Karar TBMM'deki iradeyi yansıtır şekilde bir 'Evet' ile neticelenir diye düşünüyorum. Bundan sonra karar aziz milletimizin olacaktır" dedi.  

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da kararın hayırlı olmasını dileyerek "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne milletimizin büyük oranda evet diyeceğine inanıyoruz. Siyasi istikrarın sağlnacağı bir yönetim modeline geçileceğine inanıyoruz. Rejim ile ilgili bir oylama değildir. Yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak lazım. 16 Nisan akşamı millet yeni bir yönetim sistemine kavuşacaktır" dedi.

Haber Ara