Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Erdoğan, Ahmet Turan Kılıç'ı affetti: Kalan cezası kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Sivas'ta Madımak olayları sonrası idam cezası alan 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç için af kararı çıkartıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-31 07:37:42

Erdoğan, Ahmet Turan Kılıç'ı affetti: Kalan cezası kaldırıldı

Ahmet Turan Kılıç, 1993 yılında Sivas'ta Madımak Oteli'nde meydana gelen olayların ardından anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmak suçundan idam cezasına çarptırılmıştı.

İdam cezasının kaldırılmasının ardından cezası müebbet hapse dönüştürülmüştü.

Adli Tıp Kurumu'nun verdiği sağlık raporuyla, 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç'ın kalan cezası, Anayasası'nın 104 maddesinin 16. Fıkrası hükmü uyarınca, Cumhurbaşkanı kararıyla kaldırıldı.

Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÇOCUKLARI TAHLİYESİNİ İSTEMİŞTİ

Kılıç'ın oğlu Necdet Kılıç geçen günlerde Anadolu Ajansı'na (AA) verdiği demeç aracılığıyla babasının tahliyesini istemişti.

Kılıç, Sivas Katliamı'nın yaşandığı 2 Temmuz 1993'te cuma namazı kıldıktan sonra babasının emekli maaşını çekmek için bankaya gittiklerini söylemişti. Çarşıda alışveriş yaptıktan sonra babasıyla taksiye binerek evlerine döndüklerini anlatan Kılıç, kent merkezinde yaşanan olaylar sırasında babası ile evde bulunduklarını ve yaşananları görmediklerini öne sürmüştü.

Kılıç, babasının suçsuz olmasına rağmen yalan beyanlarla olaydan 5 gün sonra gözaltına alındığını, dönemin emniyet müdürü ile 7 polisin babası aleyhine şahitlik yaptığını ve babasının bu nedenle cezalandırıldığını iddia etmişti.

Ahmet Turan Kılıç'ın torunu Ömer Yıldız da "Bu durumdaki bir insanın cezaevinde yatmasının imkanı yok. Cumhurbaşkanımız'ın bu durumda olan bir insanı hapiste tutacağına asla inanmıyorum” diyerek Erdoğan'a seslenmişti.

AHMET TURAN KILIÇ TAHLİYE BEKLİYOR

1331188

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara