Dolar

32,5842

Euro

34,8203

Altın

2.412,05

Bist

9.645,02

Erdoğan: Afrin'den geri adım atmak yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Afrin'den geri adım atmak yok, Rus yetkililerle konuştuk. Mutabakatımız var. Koalisyonla da konuştuk' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-22 14:36:13

Erdoğan: Afrin'den geri adım atmak yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuştu.

Afrin harekatından geri adım atılmayacağını belirten Erdoğan, "Burada tüm dünyaya milletin evinden ilan ediyorum ülkemizin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur olmamıştır. Türkiye'nin amacı milli güvenliği yanında Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkı sağlamaktır" dedi.

İşte o açıklamalar:

AFRİN AÇIKLAMALARI

Burada tüm dünyaya milletin evinden ilan ediyorum ülkemizin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur olmamıştır. Türkiye'nin amacı milli güvenliği yanında Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkı sağlamaktır.

İdlib ve Afrin'de aynı güven iklimini tesis ettiğimizde yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz kendi evlerinde hayatlarını sürdürme imkanına kavuşacaktır. Yaklaşık 13 milyon Suriyelinin çektiği acılar başkalarının umrunda olmayabilir ama bizim umrumuzdadır. Türkiye Afrin'de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Afrin'de yüzde 55 Arap var, yüzde 35 Kürt var, diğeri Türkmen. Ama orada bir terör örgütü var. Terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında bizen en büyük teşekkür Afrin'deki Kürt kardeşlerimizden, Arap kardeşlerimizden, Türkmen kardeşlerimizden gelecektir.

"BİR KIZIL ELMAMIZ VAR"

Hain projenin nihai hedefinin Türkiye olduğunu anlamamak için aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil, aptal da değil.

Evet, bizim bir Kızıl Elmamız var. Bunu yaklaşık bir ay kadar önce de açıklamıştım.

ABD'YE ELEŞTİRİLER

Sürekli Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız iletişim halindeyiz. Afrin operasyonu, Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birilerinen icazet alma gibi derdimiz de yok. Bunu da bilmeniz lazım. Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer haline getirilmesi hususunda çalışmalar başlatılacaktır.

Trump'a şahsen söyledim PYD'yi bir kenara bırakın bu işi beraber halledelim dedim, ancak ABD sözümüzü dinlemedi. O zaman siz yolunuza biz yolumuza.

Haber Ara