Dolar

32,5162

Euro

34,7877

Altın

2.421,27

Bist

9.747,45

Erdoğan açıkladı: Putin ile ne konuştu?

Dün akşam Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 14:14:39

Erdoğan açıkladı: Putin ile ne konuştu?

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Külliye'de yaptığı muhtarlar toplantısı sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon konuşmaları ile ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, Putin'in halep içerisindeki Nusret Cephesi (El-Nusra) mensuplarının çıkarılmasına yönelik bir ricası olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Biz de arkadaşlarımızıa talimat verdik. El Nusra'nın Halep'ten çıkarılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı" dedi.

Erdoğan'ın tam ifadeleri:

Görüşmede Halep'i konuştuk. Saat 22.00 itibarıyla orada hava bombardımanlarını durduklarını ifade ettiler. El Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik, onlar da bu çalışmayı yapmak suretiyle, 'El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak ve Halep halkının bu noktadaki huzurunu sağlamak için bir çalışmanın içerisinde olalım' diye aramızda böyle bir mutabakatı görüştük.

NUSRET CEPHESİ KONUSU

Halep içerisinde bulunan Nusret Cephesi mensupları, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura tarafından gündeme getirilmişti.

Mistura "Sivillerin bulunduğu bir binada yalnızca bir tane El Nusra militanının olduğuna yönelik istihbarat üzerine o binalar vuruluyor ve bir çok sivil ölüyor. El Nusra militanlarına sesleniyorum: Halepteki milyonların gözlerinin içerisine bakıp onları rehin tutmaya devam edeceğinizi söyleyebilir misiniz?" demişti.

Bu binaların yıkılmasına sebep olan Rusya ve Esed rejimine yalnızca "ateşkes" çağrısı yapmakla yetinen Mistura Nusret Cephesi mensuplarının şehirden çıkmayı kabul ederlerse BM yetkililerinin kendilerine eşlik edeceğini de belirtti. Rusya bu çağrısı o gün onaylamış ve desteklemişti.

Haber Ara