Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Erdoğan açıkladı: Binali Yıldırım kabineye alınacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi için Japonya'ya gitmek üzere geldiği havalimanında basın toplantısı düzenledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-26 19:24:20

Erdoğan açıkladı: Binali Yıldırım kabineye alınacak mı?

G-20 zirvesi için Japonya'ya gitmeden önce havalimanında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Partimizde bir fitnenin çıkarılmasına ilişkin söylemler var. Ne zaman, nasıl ve nerede kimi değerlendireceğimizi biz iyi biliriz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Mülteciler konusunu G-20'de gündeme taşıyoruz. İş birliğinin artırılması konusunda fikirlerimizi sunacağız.

Terör ve terörizm finansmanının önlenmesi G-20 kapsamında önem verdiğimiz konulardan birisidir. Terörle mücadele ilkeli ve tutarlı bir duruş sergilenmesinin gerekliliğinin altını çizeceğiz.

Zirve kapsamında sağlık, istihdam, tarım ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında görüşlerimizi dile getireceğiz.

G-20'nin ardından Japonya'ya resmi ziyarette bulunacağım.

Türkiye-Japonya ilişkilerinde ciddi ilerleme sağladık. Ekonomik ticaret anlaşmasını 2019 yılı içinde sonuçlandırmayı amaçlıyoruz.

Ara Güler adına sergiler düzenliyoruz. Kyoto'daki serginin açılışını da yapacağım.

Japonya'nın ardından 2 Temmuz'da Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret edeceğim. Küresel ekonominin dinamiklerini yeniden tanımlayan bir süreçten geçiyoruz. Çin, dış ticarette en önemli ortaklarımızdan biridir.

Çin Devlet Başkanı ile Türkiye-Çin ilişkilerini ve bölgesel konuları ele alacağız.

S-400 KONUSU

S-400'le ilgili biliyorsunuz, bugüne kadar birçok kez gerek şahsım, gerek ilgili arkadaşlarım, işin bittiğini, artık işin teslim süreci içerisinde olduğunu ifade ettik.

Nedense bizim söylediklerimize pek inanılmıyor, bizim dışımızda söylenilenler itibar görüyor.

Türkiye bir NATO ülkesidir. ABD de bir NATO ülkesidir. Eğer NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa, doğrusu bunu bilmiyorum.

Sayın Trump'la yaptığı görüşmelerde ben bu izlenimleri hiç almadım. Ama alt kademelerde bunları birileri dillendiriyor, konuşuyor.

Arkadaşlar, B planı, C planı gibi... Daha doğmamış çocuğa don biçme yoluna gitmeyelim. Bu bizde saklı kalsın. Zamanı gelince ortaya çıkarırız.

KILIÇDAROĞLU'NUN "REFERANDUM YAPALIM" ÇIKIŞI

Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor, kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemine biz parlamento kararıyla mı girdik, AK Parti kendi kararıyla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Bu yeni sistemi milletimize sunmadık mı? Sunduk. Milletin kararıyla bu sistem yürürlüğe girmiştir.

Akşam yat, sabah kalk, bir referandum! Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.

Daha önce parlamenter sistemi denedik, bizi nerelere getirdiğini biliyorsunuz. Çok bedeller ödedik, aynı bedelleri ödemek istemiyoruz. Yola koyulduk ve yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

ÖCALAN'IN MEKTUBU

Türkiye'de hangi kurumun hangi şartlar altında çalışacağı yasalarla bellidir. Adalet Bakanlığı'na müracat yapılmıştır ve böyle bir adım atılmıştır. Bununla ilgili olarak da bakanlığımız ve Milli İstihbarat Teşkilatımız kime nasıl izin vereceğine ilişkin adımları yasalara göre atar. Onun için muhalefetten gelen sese bakmazsın. Bakanlığa bir müracat yapılmıştır ve karar verilmiştir.

OSMAN ÖCALAN'IN TRT PROGRAMINDA KONUŞMASI

Ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Eğer TRT'ye müracat etmiş ve böyle bir program yapılmışsa bunu TRT'de çalışan arkadaşlar bilirler ve ben kendilerinin gerekli hassasiyetlerini düşündüğünü biliyorum.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Bu konularla ilgili çalışmalarımızın iki boyutu var. Birincisi Soçi zirvesinde başlayan Türkiye-Rusya-İran var ve bu süreç devam etti. Bunları tamamlayan bir de Astana süreci var. Bir diğer çalışma, ABD tarafıyla yapılan çalışmalardır. Bunların en önemli ayağı ise Münbiç.

Ne yazık ki Obama döneminde başlayan bu süreçte netice alınamadı.

Suriye konusunu Trump'la da Putin'le görüşmemizde gündeme getireceğiz.

Münbiç yüzde 90'a yakın Araplara aittir. Münbiç'te şu anda işgalciler var. Bizim talebimiz bu işgalcilerin Fırat'ın doğusuna çekilmeleridir.

İdlib'te rejim acımasız davranıyor, gözlem noktalarımız zaman zaman tacize uğruyor. Gereken zamanda onlara gereken cevabı verdik. Biz işler buraya gelsin istemiyoruz ve planlanan süreç neyse gerçekleşmesini istiyoruz. Bizim bu konuda muhatabımız Rusya'dır ve gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

İdlib'te büyük vahşetler olabilirdi ancak bunlar durdurulmuş vaziyette.

Kuzey Kıbrıs'ın bölgede hakları var. ABD'nin orada ne hakkı var? ABD Senatosu nasıl böyle kararlar alabiliyor. Bizim burada bir garantörlük hakkımız var. Ben hep söylüyorum, Yunanistan, İngiltere konuşur, bunlar garantör ülkelerdir. Zaten bu konuda konuşabilecek 3 ülke var, diğeri de biziz.

Doğu Akdeniz'de çıkan nema neyse bunda Kıbrıs halkının eşit hakkı vardır.

BİNALİ YILDIRIM'IN KABİNEYE ALINACAĞI İDDİALARI

Partimizde bir fitnenin çıkarılmasına ilişkin söylemler var. Ne zaman, nasıl ve nerede kimi değerlendireceğimizi biz iyi biliriz. Dışarıdan ahkam kesilmesine prim vermeyiz. AK Parti dışarıdan kumanda edilen bir parti değildir.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara