Dolar

32,5502

Euro

34,9566

Altın

2.426,08

Bist

9.722,09

'Erdoğan, Abdullah Gül ile görüştü' iddiası

Gazeteci Fatih Ergin yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir görüşme gerçekleştirdiğini, bir diğer iddiada ise önümüzdeki günlerde görüşme gerçekleştireceğini ileri sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-30 16:48:14

'Erdoğan, Abdullah Gül ile görüştü' iddiası

AK Parti kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. İddiaya göre; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul'daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Gazeteci Fatih Ergin, AK Parti kulislerinde konuşulan “Erdoğan ve Gül'ün yeni parti görüşmesi” iddiasını köşesine taşıdı. Cumhurbaşkanlığı'nın yeni parti hareketlerine karşı sessizliğini her an bozabileceğine dikkat çeken Ergin, İktidar kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. Birinci iddia o ki; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul'daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.” diye yazdı.

İşte Fatih Ergin'in ‘Erdoğan ve Gül'ün yeni parti görüşmesi!' başlıklı o yazısından ilgili bölüm:

Zira iktidar kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. Birinci iddia o ki; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul'daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

İktidar kulislerindeki bir diğer iddia ise, böyle bir görüşmenin olmadığı ancak olacağı yönünde. Gerçekleşen ya da gerçekleşeceği iddia edilen Erdoğan – Gül görüşmesinin içeriği hakkında bir bilgi yok. Ancak tahmin etmek elbette zor değil.

Gül ile Erdoğan'ın arası, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nın son döneminden beri soğuk. Aradan geçen zaman diliminde yaşanan gelişmelerle bu soğukluk daha da arttı. Haliyle Gül'e bir nezaket ziyareti yapılmayacağı ortada.

Şüphesiz ki eğer gerçekleştiyse ya da gerçekleşecekse, Erdoğan – Gül görüşmesinin sebebi, Babacan'ın genel başkanlığını üstleneceği yeni parti üzerinedir. Babacan'ın yeni partiyi yıl sonunda kuracaklarını kendi açıklamasına rağmen Ocak ayına ertelenmesine yönelik “Ali Babacan parti kuramıyor” başlıklı yazımda, küresel sermayenin aba altındaki Ali Babacan sopasını şimdilik geri çektiğinden bahsetmiştim.

Haber Ara