Dolar

32,5748

Euro

34,8036

Altın

2.502,09

Bist

9.693,46

Erdoğan-Abdulaziz ortak basın toplantısı

Moritanya Cumhurbaşkanı Abdulaziz:- 'Biz, Filistin meselesinin uluslararası kararlar temelinde adil olarak çözümünü bir defa daha burada vurguladık. Bu kararlar da zaten Filistin halkının, kendilerine meşru bir Filistin devleti kurma yetkisini ve başkenti Kudüs olan bir devleti edinme haklarını tanımaktadır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-01 03:47:19

Erdoğan-Abdulaziz ortak basın toplantısı
Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Filistin meselesinin uluslararası kararlar temelinde adil olarak çözümünü bir kez daha vurguladıklarını belirterek, "Bu kararlar da zaten Filistin halkının, kendilerine meşru bir Filistin devleti kurma yetkisini ve başkenti Kudüs olan bir devleti edinme haklarını tanımaktadır." dedi.

Abdulaziz ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Novakşot Havalimanı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Bu ziyarette birçok anlaşmaya imza atıldığını aktaran Abdulaziz, bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin verimli olduğunu söyledi.

Söz konusu ziyaretin aynı zamanda tarım, madencilik, turizm gibi birçok alanda iki ülke ilişkilerinde yeni ufuklar açacağını dile getiren Abdulaziz, "İkili ilişkilerimiz 2015-2017 yıllarında da ivme kazanmış ve ticaret hacmimiz yüzde 20 artış göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Filistin meselesinin çözümünü vurguladık"

Abdulaziz, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok güncel meseleyi ele alma fırsatı bulduklarını anlattı. Bunların başında da Filistin meselesinin geldiğine değinen Abdulaziz, şöyle devam etti:

"Biz, Filistin meselesinin uluslararası kararlar temelinde adil olarak çözümünü bir defa daha burada vurguladık. Bu kararlar da zaten Filistin halkının, kendilerine meşru bir Filistin devleti kurma yetkisini ve başkenti Kudüs olan bir devleti edinme haklarını tanımaktadır."

Moritanya Cumhurbaşkanı Abdulaziz, Sahil Bölgesi'nde terörizm, kaçakçılık ve uyuşturucu ticareti gibi sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

Abdulaziz, "Bu bağlamda çok değerli Cumhurbaşkanı Erdoğan da bizim yanımızda, G5 Sahil Ortak Grubunun yanında yer almış olmasından büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Buradaki tehlikeleri bertaraf etme bağlamında biz bu tutumu önemsiyoruz." diye konuştu.

Haber Ara