Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Erdoğan, ABD programını iptal etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenazesi için gittiği ABD'deki programını yarıda keserek, Türkiye'ye dönüyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 03:12:33

Erdoğan, ABD programını iptal etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ünlü boksör Muhammed Ali'nin cenaze töreninde yapılan uygun olmayan hareketler nedeniyle, ABD'deki programını yarıda kesip Türkiye'ye döneceği öne sürüldü.

Ajanslarda yer alan habere göre; Efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD programını yarıda keserek Türkiye'ye geri dönme kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü toprağa verilecek Muhammed Ali'nin törenine katılmadan, Perşembe akşamı (Türkiye ile ABD arasındaki saat farkından dolayı) Ahıska Türkleri'nin verdiği iftar yemeğinden sonra Türkiye'ye dönecek.

"BİZ SONRA KOYARIZ"

Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Erdoğan'ın Kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, ancak "Biz sonra koyarız" denilerek alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü.

Ayrıca Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.

Bu arada, cenaze namazı sırasında Amerikalı ve Türk korumalar arasında hafif bir sürtüşme yaşandığı, gelen bilgiler arasında…

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara