Dolar

32,5498

Euro

34,8420

Altın

2.432,26

Bist

9.722,09

Erdoğan: ABD beni hayal kırıklığına uğrattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yönetiminin Suriye ve Gülen'in iadesi konularındaki politikaları nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 09:20:29

Erdoğan: ABD beni hayal kırıklığına uğrattı

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yönetiminin Suriye ve Gülen meselelerini ciddi olarak ele almada başarısız olduğunu ifade etti.

Erdoğan, ABD'nin CBS kanalında yayınlanan "60 dakika" programında, Ortadoğu'daki gelişmeler, Gülen'in iade süreci ve Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ABD'nin Suriye politikası nedeniyle duyduğu üzüntünün" hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuları hem Başkan Barack Obama hem de Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştüklerini ancak ABD yönetiminin bu sorunları ciddi olarak ele almada başarısız olduğunu, bunun da kendilerini üzdüğünü söyledi.

Erdoğan, bu konuda "Hayal kırıklığına uğramadım dersem doğru olmaz, hayal kırıklığına uğradım." dedi.

DARBE GİRİŞİMİNİN OLDUĞU GECE KORKTUNUZ MU?

Darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın ailesi ile tatilde olduğu belirtilen programda, "Kendiniz ve aileniz için korktunuz mu?" sorusuna Erdoğan, "Bizim inancımızda bir şey var, biz teslimiyet içerisindeyiz, biz ölüme inanmış insanlarız fakat böyle bir olayda eğer siz liderseniz, her şeyden önce halkınıza ölümsüzlüğün mesajını vermeniz lazım çünkü şuna inanıyordum, lider bir taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır." yanıtını verdi.

"ABD'nin darbe girişimi ile ilişkisi olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Biz şu yaptı, bu yaptı, böyle bir şey diyemeyiz ama millet bunun değerlendirmesini böyle yapıyor. Bu adam sizde niye duruyor? Sen bunu orada sakladığın sürece kusura bakma Türkiye'nin ve Türk milletinin bakışı daha başka olmayacaktır." dedi.

 

 

 

Haber Ara