Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Erdoğan: AB bize ne verirse onu alır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30. muhtarlar toplantısında AB'ye göndermelerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 13:50:06

Erdoğan: AB bize ne verirse onu alır

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30. muhtarlar toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "AB kendi değerleriyle çelişme pahasına ülkemizi istediği kadar dışlamaya çalışsın Türkiye bir Avrupa ülkesidir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Türkiye'yi Batılı, Doğulu, Karadenizli, Akdenizli olarak tanımlarsanız eksik tanımlamış olursunuz. AB kendi değerleriyle çelişme pahasına ülkemizi istediği kadar dışlamaya çalışsın Türkiye bir Avrupa ülkesidir. Avrupa genelinde 5 milyon vatandaşımız yaşıyor. Dolayıyla bizi Avrupalı kurumların bizi dışlamaya gücü yetmez biz Avrupa'da misafir değil ev sahibiyiz. Yaşadığımız sıkıntılar güncel siyasi problemlerdir. Hedefimiz kökü mazide olan atiyi kurmaktır mesele budur. Şayet ülkemize karşı olan anlamsız husumetini bir kenara bırakırsa hemen yarın Avrupa Birliği'ne üye olmaya hazırız. AB söz verdiği adımları attığında bizde iyi niyetimizi göstereceğiz. 

Bize ne verirseniz bizden onu alırsınız. Çok oyalandık, 53 yıl kendi ilkeleriyle çelişmesi pahasına Türkiye'ye tavır alan bir kuruma kimsenin güvenmesi mümkün değil. AB meselesinde kararı üye ülkelere bırakıyoruz. Avrupa kendi üzerine düşeni yaparsa biz üzerimize düşeni yaparız. Aksi takdirde kendileri bilirler."

 

 

Haber Ara