Dolar

32,5185

Euro

34,8008

Altın

2.421,09

Bist

9.708,67

Erdoğan'a vatandaşlık eleştirisi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'insanlıktan çıkanlar, bizi vatandaşlıkla tehdit ediyor' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-09 21:39:09

Erdoğan'a vatandaşlık eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması' yönündeki açıklamalarına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Asıl insanlıktan çıkmış olanlar, bizi vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyorlar. Biz kendilerini insanlığa davet ediyoruz” eleştirisinde bulundu.

Ajanslarda yer alan bilgide; İstanbul'da düzenlenen bir toplantı için çeşitli İslami örgüt ve çevrelerin temsilcileriyle bir araya gelen Demirtaş, basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘HDP HİÇBİR YERDE OY KAYBETMİŞ DEĞİL'

"HDP'nin batıda oy kaybettiğine dair yapılan anket sonucunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya HDP Eş Genel Başkanı, "Bizim de yaptırdığımız araştırmalar var. HDP hiçbir yerde oy kaybetmiş değil, güven kaybetmiş değil. Türkiye kan kaybediyor. Mesele partilerin oy artırıp kazanmasından çok Türkiye'nin kan kaybediyor olmasıdır. Can kaybediyor olmasıdır. Biz işin bu kısmını daha çok önemsiyoruz. Ama öyle yansıtıldığı gibi halk nezdinde ne oy ne itibar ne de güven kaybetmiş değil" cevabını verdi. 

‘BU VATAN HERKESİN ORTAK VATANI'

Demirtaş, Erdoğan'ın yaptığı ‘vatandaşlıktan çıkarma' açıklamasına dair  bakanlık nezdinde bir görüşme olup olmadığı sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Bakanlıkla görüşülecek bir şey yok. Bu husus darbe dönemlerinde hayata geçirilmiş cunta uygulamalarıdır. Benzer uygulaması Hitler faşizminde gerçekleşmiş bir uygulamadır. Vatandaşlıktan çıkarmanın koşulları öyle kolay değil. Bu vatan herkesin ortak vatanıdır. Böyle görecek herkes ve buna inanacak. Tek bir etnik kimliğin, tek bir ırkın vatanı değil. Irkçılık yaparak 'Benden olmayan herkes vatan hainidir. Bu ülkenin vatandaşlığını taşıyamaz' derse kendi eliyle toplumu paramparça etmiş olur. Aslı insanlıktan çıkmış olanlar bizi vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyorlar. Biz kendilerini insanlığa davet ediyoruz"

Haber Ara