Dolar

32,5461

Euro

34,8837

Altın

2.436,27

Bist

9.735,29

Erdoğan'a suikast timi 'şifreli kodla' göreve çağrılmış

Sanıklardan eski Astsubay Çankaya 'Akşam mesaisine geldiğimde Taner Berber bana bazı arkadaşları aramamı ve 'şifreli kod' kullanarak göreve çağırmamı istedi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-28 15:42:27

Erdoğan'a suikast timi  'şifreli kodla' göreve çağrılmış

AA'nın haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın sanıklarından eski Astsubay Selman Çankaya, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinin komutanı eski Binbaşı Taner Berber'in "şifreli kod" kullanarak bazı arkadaşlarını göreve çağırmasını istediğini söyledi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargılananlar arasında bulunan ve suikast girişimi sırasında helikopterde makineli tüfekçi olarak bulunan eski MAK ekibi üyesi Astsubay Çankaya, mahkemede savunma yaptı.

Çankaya, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'ndaki duruşmada, emniyet ve savcılık aşamasında verdiği ifadelerini kabul etmedi.

"HABERİM YOKTU"

FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını sadece 2008'de FEM Dershanesine belirten Çankaya, 15 Temmuz'dan sonraki hafta sonu yapılacak düğünü için hazırlıklarla uğraştığını ifade ederek, "15 Temmuz'da izne ayrılmam gerekiyordu. Hafta boyunca sürekli amirlerimden izin talebinde bulundum ancak görev çıkacağı söylenerek sürekli bu talebim reddedildi. Darbe girişiminden hiçbir şekilde haberim yoktu" dedi.

Darbe girişimi günü Taner Berber ile karşılaştığını ve akşam mesaiye gelmesi gerektiğini kendisine söylediğini aktaran Çankaya, "Akşam mesaisine geldiğimde Taner Berber bana bazı arkadaşları aramamı ve 'şifreli kod' kullanarak göreve çağırmamı istedi. Saat 19.00'dan sonra da bize gerekli malzemeleri hazırlamamız ve acele etmemiz söylendi. Hiçbir açıklama yapılmadan telefonlarımız toplandı. Göreve çıkmadan Taner Berber bize üst düzey bir terör örgütü yöneticisinin alınacağını ve çatışma yaşanılabilecek operasyonda bizim sadece geri emniyeti alacağımızı söyledi" diye konuştu.

Kendilerine verilen görevi sonunda "şehitlik" gibi bir makam olduğu için kabul ettiğini savunan Çankaya, bu düşünceyle çıktıkları görev öncesinde bazı arkadaşlarıyla abdest aldıklarını söyledi.

Haber Ara