Dolar

32,3980

Euro

35,1997

Altın

2.324,72

Bist

9.079,97

Erdoğan'a suikast davasında ara karar!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasında, tutuklu yargılanan 44 sanığın tahliye talepleri reddedildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 22:00:05

Erdoğan'a suikast davasında ara karar!

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla'da 20 Şubat'tan bu yana görülen duruşmada, mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan 44 sanığın tamamının tahliye taleplerinin reddine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

526145

Erdoğan'ın avukatı Halit Çokan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu davanın resmi tarafı olduğunu belirterek, "Sayın mahkemenin bu kararı nihai bir karar değildir, ara karardır" dedi.

Avukat Çokan yaptığı açıklamada, "Biraz önce sayın mahkememiz yargılamanın bu aşaması itibari ile dava ile ilgili ara kararını vermiş bulunuyor. Özellikle altını çizmek istediğimiz husus şudur. Sayın mahkemenin bu kararı nihai bir karar değildir, ara karardır. Davamız 24 Nisan 2017 tarihinde kaldığı yerden devam edecektir. Bu aşama itibari ile bizim, sanık tarafının ve savcılığın bazı talepleri oldu. Bu talepler ile ilgili sayın mahkeme karar vermiş durumdadır. Delilleri toplama aşamasındayız. En önemli husus Sayın Cumhurbaşkanımızın bu davaya katılma talebi bugün kabul edilmiş vaziyettedir mahkemede. Sayın Cumhurbaşkanımız bu davanın resmi tarafıdır. Tüm müştekilerin katılma talebini kabul etmiş vaziyettedir mahkeme. Bazı tanıkların dinlenmesine karar verdi sayın mahkeme. Ege Ordu Komutanı'nın İzmir'de dinlenmesine, Kuzgun ve Şapka adlı gizli tanıkların hem ifadelerinin celbi, hem de deşifre olan bu şahsiyetlerin kendilerinin dinlenmesi için mahkemeye celbine karar verdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Dalaman ve Çiğli'de o geceye ait bazı kamera kayıtlarının celbine, yine bir sanığın odaya giriş ve çıkışları ile ilgili kamera kayıtlarının incelenmesine karar verdi. Keşif kararı ile ilgili talepler vardı. Bunun daha sonra değerlendirilmesine kara verildi. Ayrıca ByLock çözümü ile ilgili bazı sanıkların bu çözüm içeriğini talep etti. Yine Muğla Valisi Amir Çiçek ve İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan'ın dinlenmesi ile ilgili ara karar verildi. Bazı sanıkların HTS kayıtları ile ilgili karar oldu. Sanıkların mal varlıklarına olan tedbirlerin kaldırılması ile ilgili taleplerini reddetti. Ancak SGK, maaş ve banka hesapları üzerinde tedbirin kaldırılmasına karar verdi. Kararlar özet olarak bunlar. 40 maddelik bir karar. Uzun bir karar ama altı çizilmesi gereken kararlar bunlar. Yani esas itibari ile denilebilir ki, 24 Nisan'da bu ara kararların gereği olarak gelen kanıtların dosyaya intikali değerlendirilecek. Ayrıca bazı tanıkların dinlenmesine kara verilecek. Yani esas itibari ile denilebilir ki 24 Nisan tanıkların dinlenmesinin öz ağırlıkta olacağı bir duruşma olacak" dedi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara