Dolar

32,5202

Euro

34,7316

Altın

2.488,50

Bist

9.524,59

Erdoğan'a saldıran darbecilerin Muhsin Yazıcıoğlu oyunu

Darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran askerlerin ilginç bağlantıları ortaya çıkıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 19:00:41

Erdoğan'a saldıran darbecilerin Muhsin Yazıcıoğlu oyunu

NTV darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik saldırı ile ilgili yeni bir ayrıntıya ulaştı.

Darbeci askerlerden 4'ünün Büyük Birlik Partisi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasından sonra olay yerine giden kaza kırım ekibinden olduğu tespit edildi.

O isimlerden biri Marmaris baskınında görev yapan Aviyonik Teknisyeni Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak.

Uzman olarak olay yerine giden Aydın. Özsıcak., açılan davada helikopterin irtifa bilgilerinin yeraldığı radar altimetresini sökmekle suçlandı.

Marmaris'e darbeci askerleri taşıyan helikopterde bulunan 3 pilot da Yazıcıoğlu'nun helikopterini arayan arama kurtarma ekibindendi.

Kazanın ardından 48 saat boyunca Yazıcıoğlu'nun helikopterine ulaşılamamış GSM sinyallerine rağmen helikopterin yanlış yerde arandığı ortaya çıkmıştı.

Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından 132 şüpheli hakkında, ‘ihmal, kasten öldürmek, suç delillerini yok etme ve değiştirme' gibi suçlardan soruşturma başlatılmış. Ama sonunda Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya gerek görmeyerek takipsizlik kararı vermişti.

Haber Ara