Dolar

32,5245

Euro

34,8175

Altın

2.424,05

Bist

9.684,06

'Erdoğan'a ihanetle suçlanıyorum'

Hakan Albayrak, Hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerinin 'ihanet' olarak görüldüğünü ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-06 09:26:23

'Erdoğan'a ihanetle suçlanıyorum'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Karar Yazarı Hakan Albayrak, Hükümete yönelik eleştirileri sebebi ile 'Erdoğan'a ihanetle' suçlandığını söyledi.

Köşesinde 1980'li-90'lı yıllarda yaşanan anılarına değinen Albayrak, "Önceden solcularla ve Kemalistlerle sert tartışmalara girerdik. Sertti tartışmalar; yine de espriler gırla giderdi. Beraber gülebiliyorduk." dedi.

Albayrak, yazısında Hükümete yönelik eleştirilerde bulunduğu için de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ihanetle suçlandığını ifade etti.

"Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmekle suçluyorlar beni. Halbuki ben bu yazıları yazarken kendimi Erdoğan'ın bir meşveret partneri olarak tasavvur ediyorum." açıklamasında bulundu.

Albayrak'ın yazısından ilgili kısımlar şöyle;

"SOLCULARLA BERABER GÜLEBİLİYORDUK"

"Eskiden (1980'li-90'lı yıllar) Ankara'daki Sakarya Çay Ocağında ve İstanbul'daki Erenler Kahvehanesinde solcularla ve Kemalistlerle sert tartışmalara girerdik. Adamlar acayip acayip laflar ederdi, ‘Yuh' derdik. Bizim laflarımız da onlara pek acayip gelirdi, ‘Yuh' derlerdi. Sertti tartışmalar; yine de espriler gırla giderdi. Beraber gülebiliyorduk ve bazen birbirimizin laflarını beğendiğimiz de oluyordu.

Genellikle birbirimizi ikna edemeden, ama aramızda bir ünsiyet kurmuş olarak -veya aramızdaki ünsiyeti geliştirmiş olarak- kalkardık masadan. Kalkarken “Çaylar bizden” / “Yok bizden” diye kavga ettiğimiz çok olmuştur.

Çayımızı içen veya çayını içtiğimiz adamlarla merhabamız devam ederdi haliyle. Dost olmasak da ahbap olurduk. Birbirimize nazımız geçerdi.

"ERDOĞAN'A İHANETLE SUÇLANIYORUM"

Böyle şeyler yazıyorum diye bazı arkadaşlar bana çok kızıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ihanet etmekle, Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmekle suçluyorlar beni. Halbuki ben bu yazıları yazarken kendimi Erdoğan'ın bir meşveret partneri olarak tasavvur ediyorum ve Türkiye'nin selametine matuf bir gayrette bulunduğumu zannediyorum, iyi mi?

O arkadaşlarla da oturup çay içmeyeli çok oluyor. Arayı bu kadar açmamalıydık."

Haber Ara