Dolar

32,4983

Euro

34,7743

Altın

2.490,78

Bist

9.524,59

Ercümen, en derin havuzda çalışıyor

Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, İtalya'da 40 metreyle dünyanın en derini olan havuzda çalışmalara başladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-16 14:36:27

Ercümen, en derin havuzda çalışıyor
Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, yeni rekor kırabilmek için İtalya'da 44 bin 300 metreküp su içeren dünyanın en derin havuzunda çalışmalara başladı.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından yapılan açıklamaya göre ekibiyle sezon başı çalışmaları için İtalya'ya giden Ercümen, 40 metreyle dünyanın en derin havuzuna daldı.

Antrenmanlarının çok verimli geçtiğini belirten Ercümen, "Bu sezona hızlı bir giriş yaptık. Kış döneminde olmamıza rağmen İtalya'da derin dalış antrenmanlarına başladık. 44 bin 300 metreküp su içeren derinlik havuzunda kampımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sezonun zor geçeceğini belirten Ercümen, "İtalyan rakiplerim tüm yıl bu havuzda antrenman yapıyor. Dünya Şampiyonası'ndaki rakiplerim çok güçlü. Şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve yeni bir dünya rekoru kırmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını ve halka dokunan projelerin kendisini motive ettiğini belirten Şahika Ercümen, "Eğitmeni de olduğum Herkes İçin Spor Federasyonunun 'Hareketteyiz' projesinde yer alacağım. Proje kapsamında farklı illerde vatandaşlarımızla sporun ve nefes çalışmalarının önemini paylaşacağız." diye görüş belirtti.


Haber Ara