Dolar

32,5905

Euro

34,8104

Altın

2.498,82

Bist

9.437,79

Erciş: Boğaziçi olaylarının arkasındaki isim ve ilişkileri yazacaktım, hesabım askıya alındı

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla birlikte başlatılan eylemler sokağa taşınırken, sosyal medya platformu Twitter'ın, eylemlerin içyüzüne dair paylaşımında bulunan bazı sosyal medya hesaplarını askıya alma veya kapatmasına yönelik tepkiler gündemdeki yerini koruyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-05 14:56:21

Erciş: Boğaziçi olaylarının arkasındaki isim ve ilişkileri yazacaktım, hesabım askıya alındı

Erciş: Hesabım askıya alındı

Dün yaşanan gelişme sonrası askıya alınan hesaplar arasındaki bir isim de gazeteci Emre Erciş oldu. Erciş, “Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine yönelik gün içinde yoğun bir istihbarat çalışması yaptım ve eyleme destek veren öğretim üyeleri ve öğrencilerin isimlerini tespit ettim. Yarın detaylı bir tweet zinciriyle bu isimler ve ilişkili oldukları vakıf ve dernekleri paylaşacağım” dedi.

resized_15023-d519808cetxsp_dwgae5_t4

resized_e6303-2ba1ac4aetxqp3owqamohi

Süper Haber muhabiri Mevlüt Yüksel'in aktardığına göre gazeteci Emre Erciş, hesabının kapatması ile ilgili olarak şöyle konuştu:
"Boğaziçi Üniversitesi'nde, üniversiteye atanan rektörle ilgili, gerek kampüs içinde, gerek kampüs dışında, günlerden beri sokak eylemleri gerçekleştiriliyordu. Ben de bu konuyu araştıracağıma dair iki gün önce bir tweet attım. Bu konuyu dün araştırmaya başladım ve eylemlerin organizatörleri, eylemleri organize eden, öğrencileri sokakta örgütleyen öğretim görevlileri ve bunların yabancı vakıflar tarafından finanse edilen Türkiye uzantılarıyla ilişkilerini tespit ettim. Bununla ilgili de dün iki üç tweet attım"

"Osman Kavala'nın eşi ögütleyiciler arasında"
"Bunlardan birisi Gezi halk darbe girişiminin finansörlerinden olduğu iddia edilen, aynı zamanda 15 Temmuz olayını tertipleyen ekibin içinde olduğu iddiasıyla yargılanan Osman Kavala'nın eşinin, bu örgütlenmede ve bu sokak eylemlerinde örgütleyiciler arasında olduğunu tespit ettim. Bununla birlikte, 33 akademisyen daha bu işin içinde. Bunların hepsinin, yabancı gizli serviler tarafından yurt dışında kurulmuş, Türkiye'de demokrasi adı altında sokak eylemlerini örgütleyen, ayrıca kaos çıkarmaya, siyasi iktidarları belirlemeye çalışan vakıflar ile derneklerle ilişkilerini tespit ettim."

"Sabah karşı twitter hesabımı askıya aldı"
"Bunları yazacaktım, bunları yazacağımı yazdım. Fakat bu sabaha karşı Twitter hesabımı askıya aldı. Ne kimseye hakarette bulundum, ne kimseye bir iftirada bulundum. Sadece bir gazeteci olarak, Türkiye'de olan ve sokaklara yansımış eylemlerin arka planındaki oyun kurucuları yazacağımı söyledim. Belli ki birileri rahatsız olmuş. İsimlerini yazamadım. O isimlerin hangi vakıf ve derneklerle ilişkili olduklarını, o derneklerin hangi yabancı gizli servisler tarafından koordine edildiklerini yazamadım."

"ABD, İngiltere, Almanya'dan finanse ediliyorlar"
"Bu vakıflar Türkiye'de fakat Amerika'dan, İngiltere'den, Almanya'dan finanse ediliyorlar. Geri kalan 33 akademisyen de, rektöre karşı başlatılan eylemlerin örgütleyicileri olan, Boğaziçi'ndeki akademisylenler. Yani rektöre karşı arkalarını dönen öğretim görevlileridir."

"HDP'nin hendek eylemini destekleyen öğretim üyeleri"
"Zaten bunların hepsini gerek TSK'nın bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürüttüğü 2016 yılındaki Hendek operasyonları sırasında, gerek Zeytindalı Harekâtı kapsamında, yine HDP'nin yüzde 10 barajıyla ilgili yapılan imza kampanyalarında başı çeken isimler. Hepsi de yargılanmış. Kimi ceza almış, dosyaları şu an Yargıtay'da. Kimi delil yetersizliğinden beraar etmiş ama o imza kampanyalarının ilk imza sahiplerinden olan isimler."

Haber Ara