Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

Erçek Gölü kesin korunacak mekanlardan

Van'ın İpekyolu ilçesinde, onlarca kuş türüne ev sahipliği yapan Erçek Gölü'nün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilmesi sevinçle karşılandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-09 17:41:17

Erçek Gölü kesin korunacak mekanlardan
Van Gölü'nün 20 kilometre doğusunda yer alan ve her yıl binlerce flamingonun Kuzey Afrika'dan İran'a uzanan yolculuğunda en önemli konaklama merkezlerinden olan Erçek Gölü, onlarca kuş türünü de bünyesinde barındırarak doğaseverlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen göl, Türkiye'nin önemli kuş gözlemcilerini ve araştırmacıları da ağırlıyor. 

İpekyolu Belediyesi de her yıl düzenlediği "Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü Flamingo Festivali" ile bölgenin tanıtımını yaparak turizme kazandırmayı hedefliyor. 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, alınan kararın, ilçe turizminin gelişmesi ve doğanın korunması anlamında önemli olduğunu söyledi. 

Belediye olarak bölgenin doğallığının bozulmaması amacıyla gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Aslan, "Kararın alınmasında emeği geçen Tabiat Varlıları Koruma Kurulu İl Müdürlüğümüze, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve kararın onaylanmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Erçek Gölü, kuş çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle bölgenin kuş cenneti konumunda. Belediye olarak karara istinaden bölgede üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz." dedi.

Haber Ara